Fudbal

Dva puta do Evrope

Pored Zete, epitet najprijatnijeg iznenađenja jeseni bez dileme pripada Petrovcu. “Nebo-plavi su završili polusezonu na petom mjestu, uz svega tri boda zaostatka za zonom Evrope, a uz to su ostvarili plasman u polufinale Kupa.

Četa Rudolfa Marčića pokazala je ozbiljnost na terenu, znala je da napravi seriju od osam mečeva bez poraza, a pritom pobijedi Sutjesku, otkine bodove Budućnosti, eliminiše Titograd iz masovnijeg takmičenja, bude ubjedljiva u Pljevljima (4:0)… Mnogo je razloga za zadovoljstvo pod Malim brdom.

“Od početka smo znali da možemo biti u vrhu tabele, igrali smo dobro, bilježili pozitivne rezultate. Možda nam fali tri-četiri boda, mislim da smo ih zaslužili u pojedinim utakmicama, ali i ovako smo prezadovoljni onim što smo postigli tokom poluse-zone. Potrudićemo se da nastavimo sa pozitivnim ritmom i budemo bolji na proljeće. Prolaz među četiri najbolja tima u Kupu je dodatni motiv i tu vidimo veliku šansu da se domo-gnemo Evrope. Naravno, put je otvoren i kroz prvenstvo, želimo da se borimo do kraja”, kaže Miloš Kalezić.

Petrovčani su do pozitivne priče stigli timskom igrom, snagom kolektiva u kojem se dvadesetpetogodišnji vezista nametnuo kao jedan od ključnih fudbalera.

Kalezić je bio spona između zadnje linije i napada, opasan iz igre i prekida, spreman da namješta, ali i postiže golove. Završio je jesen sa četiri pogotkai pet asistencija, a koliko je bio konstantan, svjedoči činjenica daje odigrao svih 19 kola u šampionatu.

“Trener Marčić je sve igrače uklopio u sistem koji daje rezultate. Trudi se da od svih igrača izvuče maksimum. Iza mene je jedna od najboljih polusezona, sve ide kako treba. Pružam dobre partije, ali znam dauvijekmože bolje”, poručio je nekadašnji fudbaler Budućnosti, Mogrena, Grblja, slovačkog Samorina, kao i tuzlanske Slobode.

Nekoliko igrača Petrovca skrenulo je pažnju zapaženim partijama, a među njima je i Kalezić.

Snažni igrač sredine terena je na oku par klubova, između ostalog i Budućnosti u kojoj je ponikao i ostavio trag u prvom timu.

Ipak, o svemu se pitaju ,,nebo-plavi.

“Postoje određena interesovanja, ali sada sam na odmoru, vidjećemo narednih dana. U slučaju dobre ponude, vjerujem da bih uz dogovor sa Petrovcem mogao da promijenim sredinu. U krajnjem, i da ostanem pod Malim brdom, biću motivisan da se borimo za Evropu i trofej”, zaključio je Kalezić.

Send this to a friend