Fudbal

FK Adria očekuje još uspješnije proljeće

Simpatični fudbalski kolektiv iz Podgorice slavi desetogodišnjicu rada koji je prepoznat po svojevrsnoj međunarodnoj saradnji “lansiranju” internacionalaca iz Japana.

Neki od njih nakon igranja u crnogorskim prvoligašima stizali su i do dresa reprezentacije.

Šef stručnog štaba Adrie Peđa Stevović zadovoljan je pripremama i očekuje još uspješnije proljeće. Pred početak nove takmičarske sezone u Ligi Centar Fudbalskog saveza Crne Gore u Adriu je stiglo 12 novih igrača i svi oni opravdali su očekivanja prvog stručnjaka kluba koji ima i uspješne kadete.

“Ljetos je stiglo 12 novih fudbalera iz zemlje izlazećeg sunca. Riječ je o mladim i talentovanim igračima prije svega veoma vrijednim koji su poslovičnim profesionalizmom potvrdili potencijal. Od tih novajlija jedan je u ovom zimskom prelaznom roku potpisao ugovor sa barskim Mornarom, a jedan sa ekipom Podgorice”, Ističe niihov učitelj Peđa Stevović.

Ekipa Adrie uveliko se priprema za nastavak prvenstva i u toku je odigravanje prijateljskih utakmica.

“Već smo odigrali sedam kontrolnih mečeva. Igrali smo neriješeno protiv Mladosti iz Donje Gorice 1:1, zatim protiv Grblja 5:5 i Podgorice 4:4, pobijedili smo Jedinstvo 2:0 i drugoligaša iz Luksemburga 2:1, a pretrpjeli smo i dva poraza od Jezera 1:3 i Mornara 1:2. Slijedi nova provjera u prijateljskom susretu u srijedu 1. februara na Zlatici protiv Koma od 12 sati, a potom i utakmice 6. februara u Baru protiv Zlatibora i 9. u Ulcinju protiv Otrant Olimpika. Momci marljivo treniraju i ne sumnjanm da će spremno dočekati nastavak sezone. Takođe puno očekujem i od talentovanih kadeta koji su jesenas bili vrlo uspješni. Prvi su u Ligi na polusezoni, a obezbijedili su i plasman u polufinale”, s ponosom ističe Peđa Stevović.

Send this to a friend