Fudbal

Grbalj favorit, Dečić pod moranjem

Zahuktali Grbalj na svom terenu kraj magistrale u 30. kolu dočekuje fenjeraša Dečić (subota, 16.30). Trikolorima je neophodan trijumf da bi sačuvali snove o trećoj poziciji koja garantuje Evropu, dok prvoligaš iz Tuzi pobjedom želi da uhvati posljednji voz za baraž.

Ekipa Zorana Govedarice šest utakmica zaredom ne zna za neuspjeh (tri pobjede, tri remija (jedan u Kupu protiv Igala)), ali opuštanje je zabranjena riječ.

“Dečić jeste posljednji na tabeli, a mi igramo dobro i disciplinovano, ali to ne smije da nas zavara. Pred nama je možda najteža utakmica ovog proljeća”, govori nam vezista trikolora Ivan Mijušković, svjestan da je naporno izdržati ritam srijeda subota.

“Želimo to mjesto koje vodi u Evropu, ali želimo i da prođemo u finale Kupa i sve zavisi od nas”, rekao je 30-godišnji ljevak, koji je sa Grbljem u srijedu napravio veliki korak ka finalu Kupa remiziravši (0:0) sa Igalom u prvoj utakmici polufinala na stadionu Solila (revanš se igra 2. maja).

Tim Viktora Trenevskog mora da ide na sve ili ništa, a rezultati “protiv trikolora” ove sezone hrabre fenjeraša – na tri meča su viđena tri remija.

“Ne možemo nikome da prijetimo, a posebno ne možemo da pričamo o pobjedi nakon lošeg izdanja protiv Mladosti u prošlom kolu. Međutim, ne predajemo se”, rekao nam je 30-godišnji napadač Vule Vujačić, čiji je Dečić udaljen pet bodova od baraža.

Send this to a friend