Fudbal crna gora večeras čeka rivale za mundijal u kataru

Hadžibegić: Nadam se da ćemo igrati sa nekom od najboljih svjetskih reprezentacija

foto: FSCG

Ništa nije isto u vremenu korone, pa tako ni žrijeb kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u fudbalu 2022. neće imati prepoznatljiv glamur, neće biti gostiju i “poznatih faca”, već će kuglice sudbinu određivati u onlajn prenosu.

Čak ni domaćin žrijeba neće biti organizator Mundijala, pa će se umjesto negdje u Kataru sve obaviti u dobro poznatoj “Uefinoj” Švajcarskoj. Danas od 18 sati u Cirihu kuglice će zavrtjeti i izvlačiti poznata imena svjetskog fudbala Danijele de Rosi i Rafael van der Vart.

Naša zemlja ćetvrti put će kroz kvalifikacije pokušati da se domogne najvećeg fudbalskog sna, a žrijeb čeka iz četvrtog šešira.

“Nadam se da ćemo da dobijemo uzbudljivu grupu, sa nekom od Top 10 svjetskih reprezentacija, koja će nam donijeti i nekoliko utakmica posebno uzbudljivih za igrače, ali i cijelu naciju”, istakao je selektor Crne Gore Faruk Hadžibegić u intervjuu za zvanični sajt Fife. “Crna Gora je sportska zemlja i ima pobjedničku kulturu.”

Odavno je poznato da će žrijeb danas “sastaviti” deset grupa pet sa pet reprezentacija i pet sa šest selekcija. Iako će “sokolovi” možda dobiti šansu i kroz baraž Lige nacija, jasno je koliko je teško izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo. Ipak, Hadžibegić, kao rođeni pobjednik, imao je jasnu poruku za sajt Fife.

“Da li je Crna Gora spremna za nastup na Mundijalu? Da, to kažem bez imalo sumnje”, jasan je selektor Crne Gore.

Kao i ranije, i ovaj žrijeb će imati određenih ograničenja poput dalekih putovanja ili ekstremnih vremenskih uslova a najvažnija su da se zbog političkih razloga u u istoj grupi ne mogu naći Kosovo i Srbija, Kosovo i Bosna i Hercegovina, Kosovo i Rusija, Ukrajina i Rusija, Jermenija i Azerbejdžan i Gibraltar i Španija.

Kvalifikacije kreću u martu naredene godine, a Svjetsko prvenstvo će trajati od 21. novembra do 18. decembra 2022.

Send this to a friend