Fudbal

I Barani u nizu razigranog Petrovca

Seriju od tri pobjede u sedam dana Petrovac je krunisao protiv Mornara. Mali komšijski derbi završen je identičnim rezultatom kao u prošlom duelu pod Malim brdom (1:0), a isti je bio i strijelac Šo Jamamoto odlučio je utakmicu u Podgorci.

U meču timova sa primorja, odigranom na terenu FSCG, nije viđena dobra igra, nije bilo obećavajućih šansi, s tim što su nebo-plavi uspjeli da sprovedu jednu akciju koja je bila presudna za osvajanje tri boda.

Igrao se 57. minut kada je hitronogi Japanac napao po lijevoj strani, potom pomjerio loptu na desnu nogu i prizemnim udarcem iz kaznenog prostora pogodio gol kojem je prethodila slaba intervencija golmana Novovića.

Petrovac je prošlog vikenda savladao Sutjesku, u srijedu je izborio plasman u četvrtfinale Kupa, a nakon jučerašnjeg trijumfa prišao zoni Evrope na dva boda. Mnogo razloga za zadovoljstvo trenera Rudolfa Rokija Marčića koji je bio smiren poslije uspjeha nad Mornarom.

“Naše ambicije su i dalje vezane za opstanak bez baraža, ali spremni smo da se borimo za nešto više, ukoliko se ukaže prilika. Moramo da ostanemo prisebni jer nas čeka još mnogo posla rekao je Marčić”, a potom nastavio:

“Znao sam da će ovo biti najteža utakmica od posljednje tri. Nijesmo odigrali kako možemo, ali najvažnije je da smo upisali novu pobjedu. Mornar je bio bolji u prvih 20 minuta, ali od tada smo mi imali inicijativu. Čekali smo šansu, iskoristili jednu i zasluženo osvojili tri boda”, kazao je strateg “nebo-plavih”.

Barani su odigrali bez energije, letargično, bez reakcije nakon primljenog gola. Mornar je doduše, mogao do vođstva slučajno u četvrtom minutu kada je Vujović zamalo postigao autogol, Popović je pokušao glavom u 12, kao i Džanović nogom u 56. kada je golman Stefan Popović odbranio.

Četa Gorana Milojevića na kraju nije imala ni sreće da uzme bod, bitan u borbi za opstanak, već je novim porazom umanjila značaj premijernog trijumfa nad Lovćenom.

“Odigrali smo lošu utakmicu koja je realno bila za iks. Primili smo gol iz kiksa, a prethodno nam nije dosuđen korner. Sudija je pogriješio, nenamjerno, ali to se događa u fudbalu. Ovo je korak unazad za nas. ali nastavljamo da se borimo. Moramo da imamo volje i želje”, rekao je Goran Milojević, trener Mornara.

Send this to a friend