Fudbal

Iskra se nada prekidu serije loših rezultata protiv šampiona

foto: Iva Mandić

Igrali su tri puta na početku aktuelne sezone, jednom u prvenstvu, dva puta u Kupu, a sva tri puta je slavila Budućnost. I to ubjedljivo 3:0, 2:0, 2:0. Ali, vrijeme je za drugi (od četiri) krug u Telekom 1. CFL, pa stare zasluge ne važe. Tako se nekoj novoj priči nada Iskra.

Iskra u premijernom meču 10. kola dočekuje Budućnost (14.00) na stadionu “Braće Velašević”, pred TV kamerama Arenesport 1…

“Stoji činjenica da smo tri puta izgubili. Ali ne samo izgubili, već smo bili nadigrani svaki put. Veći motiv od toga da se momci prikažu u boljem izdanju, ne postoji”, rekao nam je prvi pomoćnik Jovana Stanković, trener Milivoje Novović.

“Nismo postigli ni gol u ta tri meča, tako da postoji želja da se fudbalski osvetimo Budućnosti. Nadamo se dobrom rezultatu”

Iskra ima motiv, ali rasterećenija je od “plavih” jer eventualni neuspjeh Budućnosti i trijumf lidera Sutjeske nad Komom, uticao bi na psihu Budućnost, jer bi bilo ili “minus šest” ili “minus sedam”

“Ne očekujem lijepu utakmicu za oko. Budućnost je pod blagim pritiskom, jer znaju da Sutjeska na papiru ima lakšu utakmicu. Na nama je da dokažemo da možemo da se nosimo sa plavima, da pokažemo da možemo da ih dobijemo” rekao je Novović, čija Iskra neće moći da računa na Miroja Jovanovića, Irfana Šahmana i Adisa Hadžanovića, ali ima samopouzdanja pošto je u posljednja tri kola osvojila sedam bodova…

“To nas raduje, naročito iz razloga što je sa rezultatom došla i igra. Što se tiče povrijeđenih, ne tražimo alibi, jer imamo 20 momaka koji imaju kvalitet”

Budućnost je u 1. kolu šampionata demolirala Iskru sa 3:0, u 1/8 finala Kupa je slavila ukupnim rezultatom 4:0, ali na reprezentativnu pauzu je otišla sa porazom od Sutjeske.

“Zaboravili smo taj poraz, a pauzu iskoristili da se što bolje spremimo”, rekao je šef plavih, Dragan Kažić, koji neće moći da računa na Luku Mirkovića i odavno povrijeđenog Dominika Koreu.

“Očekuje nas teško gostovanje, Iskra se pobjedom nad Dečićem u posljednjem kolu istakla kao ozbiljan kandidat za gornji dio tabele. Posebno treba naglasiti da će biti teško pobijediti ih treći put za kratko vrijeme, a četvrti put od starta sezone”,  naglasio je Kažić.

Send this to a friend