Fudbal CFL

Iskra želi da ovjeri Evropu

foto: FSCG

Iskra je ubjedljivo slavila u Petrovcu (4:0) u direktnom okršaju za plasman u Evropu, a večeras je očekuje još jedan duel s istim ulogom.

Danilovgradski sastav dočekuje Mornar od kojeg ima četiri boda više i trijumfom bi ovjerio (najmanje) četvrto mjesto i igranje u

kvalifikacijama za Ligu konferencija, sve pod uslovom da iz drugog pokušaja dobije licencu za nastup na međunarodnoj sceni.

– Mornar je kvalitetna i vrlo iskusna ekipa, koja je na svim pozicijama pokrivena brzim i tehnički veoma potkovanim fudbalerima, čemu svjedoče posljednji rezultati. U usponu su forme, ali ne obaziremo se toliko ne protivnike, pokušaćemo da nametnemo naš stil igre i da ponovimo odnos iz meča s Petrovcem. I prije toga smo imali odličnih igara, ali nijesu bile ispraćene rezultatski. U Petrovcu je sve došlo na svoje i želimo da nastavimo tako – rekao je trener Milivoje Novović.

Mornar je sa četiri vezane pobjede u najvažnijem momentu prebrinuo brige oko opstanka. Barani tri kola prije kraja imaju devet bodova više od Rudara, tako da će finiš biti lišeni pritiska oko opasne zone. Ipak, sa druge strane četiri vezane pobjede omogućile su Mornaru da preskoči Jezero i Petrovac, preuzme peto mjesto sa četiri boda manje od Iskre, koja je na poziciji koja garantuje Evropu.

Barani danas gostuju upravo Iskri, a ovaj duel može dilemu oko Evrope ili okonačati ili dodatno zakomplikovati…

– Svjesni smo da nas očekuje teško gostovanje. Iskra je od starta sezone u vrhu, ima velike ambicije, odnosno evropske i jasno je da je na domaćinu veći pritisak. Ali, ohrabreni dobrim igrama i rezultatima idemo u Danilovrad da pokušamo da zadržimo dobar niz i vratimo se neporaraženi – kazao je Ermin Seratlić, lijevi bek Mornara.

Susret je zakazan za 19 sati.

Send this to a friend