Fudbal

Istorijska generacija Lovćena

Najstariji crnogorski klub je imao dosta svijetlih momenata od svog osnivanja, ali svi ljubitelji fudbala sa Cetinja nikada neće zaboraviti tim Lovćena iz sezone 2013/14.

Svi se dobro sjećaju finala Kupa Crne Gore, kada su izabranici Mojaša Radonjića 21. maja uz ogromnu podršku navijača iz prijestonce na stadionu pod Goricom srušili Mladost sa 1:0.

Najveći trofej Lovćenu je obezbijedio Draško Božović pogotkom u 48. minutu, a za Cetinjane su u finalu igrali: Jovan Perović, Miloš Radunović, Vladan Tatar, Janko Simović, Vuk Martinović, Srđa Kosović, Nenad Brnović, Luka Vujanović (Dejan Bogdanović), Draško Božović, Balša Radović (Nikola Draganić) i Luka Merdović.

Cetinjani su do trofeja stigli preko Zore, Crvene stijene, Zete i Petrovca, a i drugi dio šampionata su odigrali fenomenalno, pa su praktično do pretposljednjeg kola bili u igri za “duplu krunu”. U 32. rundi sezone 2013/14, Cetinjani su gostovali direktnom konkurentu, timu Sutjeske, ali Nikšićani su iščupali (1:1) i odbranili šampionsku krunu.

Zaslužio je Lovćen minimum jedan trofej, i osvojio ga je…Na ljeto su stigle kvalifikacije za Ligu Evrope, ali sarajevski Željezničar je bio neprelazna prepreka.

GORNJI RED: Dejan Bogdanović, Jovan Perović, Miloš Radunović, Draško Božović, Vladan Tatar, Janko Simović.

DONJI RED: Balša Radović, Nikola Draganić, Vuk Martinović, Nenad Brnović, Srđa Kosović.

Send this to a friend