Fudbal Budućnost stigla u Almati: Plavi sjutra od 16 časova igraju sa Astanom u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope

Ivanović: Uradićemo sve da prođemo

Fudbaleri Budućnosti stigli su u Almati u cik zore po našem vremenu nakon višečasovnog čarter leta sa podgoričkog aerodroma.

Ekipa se smjestila u hotel, a nakon odmora imaće trening od 16 časova na Ortalik stadionu, gdje će sjutra u istom terminu igrati protiv Astane u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Kazahstanski šampion je veliki favorit, ali ,,plavi“ vjeruju u iznenađenje.

“Nijesmo imali sreće na žrijebu. Dobili smo najtežeg rivala, a pored toga prešli smo i dugačak put da bismo odigrali utakmicu. Znamo da će biti teško, ali naše je da izvučemo najbolje iz sebe. Pokazali smo protiv Ludogoreca da vrijedimo, bez obzira na poraz. Treba da igramo kao protiv bugarskog tima od 20. minuta. U tom slučaju imali bismo više izgleda da ostvarimo pozitivan rezultat”, rekao je Igor Ivanović.

Srijeda je dan za adaptaciju, a u četvrtak će Podgoričani pokušati da prirede evropsku senzaciju.

“Vremenska razlika predstavlja problem, ali daćemo sve od sebe da se to toliko ne osjeti. Spremni smo, motiva ne fali, ovo su mečevi koji se ne igraju često i svjesni smo koliko možemo da dobijemo. Nadamo se uspjehu”, dodao je krilni napadač Budućnosti.

Petar Grbić je tek izašao iz povrede, a sa timom nije Draško Božović koji nema pravo nastupa zbog crvenog kartona od prošle sezone protiv ukrajinske Zorje.

“Draško će nam mnogo nedostajati, dok je Grbić trenirao dobro nakon povrede. Njegov povratak puno znači. Siguran sam da će igrači koji istrče na teren dati posljednji atom snage u cilju pobjede”, kaže iskusni ofanzivac.

Dosta se očekuje upravo od Ivanovića, koji je riješio derbi sa Sutjeskom, bio zapažen protiv Ludogoreca, a protiv Titograda u prošlom kolu namjestio gol Terziću.

“Sve što napravim je plod dobre igre ekipe. Bez saigrača ni ja ne bih mogao da dođem do izražaja. Volio bih da dam gol protiv Astane i da se na kraju radujemo. Mada, ko god bio strijelac – manje je važno. Bitno je da Budućnost ostvari trijumf”, ističe Ivanović.

Igra se jedan meč – odluka staje u 90 minuta, mogući su produžeci ili penali.

Je li to prednost za ,,plave“?

“Odgovara nam to što se igra na jedan meč. Može svašta da se desi. Svjedoci smo da su neke amaterske ekipe u prethodnim rundama eliminisale ozbiljnije i jače protivnike. Imamo i mi pravo da se nadamo. Uradićemo sve da prođemo dalje”, zaključio je Ivanović.

Send this to a friend