Fudbal

Juve u nadoknadi do pobjede u Veroni

foto: juventus.com/en

Bernardeski je heroj Juventusa, koji je u prvom kolu šampionata slavio 3:2 na gostovanju Kijevu.

Torinski sastav do pobjede je stigao u dramatičnoj završnici, poslije preokreta i mnogo uzbuđenja.

Šampion je odlično otvorio meč u Veroni, ofanzivno i efikasno. Već u trećem minutu Kedira je postigao gol za vođstvo gostiju.

Crno-bijeli su djelovali razigrano, Ronaldo je odlično otvarao akcije, ređale su se šanse, ali se razbranio iskusni Sorentino.

Kijevo je stidljivo pokušavao, prvenstveno se branio, ali je u 38. minutu poravnao. Stepinski na asistenciju najboljeg igrača domaćih Đakerinija je šokirao Juventus.

Gol je presjekao fudbalere Juventusa, koji ni na startu drugog dijela nijesu pronašli ritam, a uslijedio je novi šok. Penal za Kijevo i sigurna realizacija Đakerinija.

Do kraja meča igralo se isključivo na polovini Kijeva, a Sorentino je jednostavno izluđivao odbranama Ronalda, Mandžukića i ostale. Nije golman Kijeva imao lijeka za svog Banija, koji je postigao autogol poslije kornera u 75. minutu.

Prava drama u finišu. Igrao se 88. minutu kada je Mandžukić glavom postigao gol. Sudija nije pokazao na centar, jer je došlo do sudara Sorentina i Ronalda, nakon čega je golman domaćih ostao nepomično da leži.

Svi su pritrčali da mu pomognu, a igrači Juventusa su u jednom momentu počeli da slave, jer su vidjeli na satu glavnog arbitra obavještenje da je lopta prešla liniju.

Arbitar Paska je ipak uz pomoć VAR-a utvrdio da je prije gola, Ronaldo igrao rukom, pa pogodak ipak nije priznat.

Juventus je međutim nastavio da napada i u 93. minutu Bernardeski je ugurao loptu u mrežu za pobjedu od 3:2.

Send this to a friend