Fudbal BUDUĆNOST I ZETA U VELIKOM DERBIJU ZA FINALE KUPA CRNE GORE, PRVI MEč 1:2

Koji san se nastavlja – prva dupla kruna ili prvi pehar Kupa

Nezvanično najljepši meč našeg fudbala, finale Kupa Crne Gore, ove godine pod Goricom os režirati svoju 14. priču od obnove nezavisnosti, a ko god 1. juna podigne pehar biće to trenutak za istoriju.

Vrijeme je za revanš mečeve polufinala, Dečić će nakon danilovgradskih 0:0 dočekati Iskru, dok će veliki derbi za finale igrati Budućnost Zeta. Aktuelni šampion Crne Gore želi da nastavi san zvani prva dupla kruna, dok prvi prvak Crne Gore sanja da konačno šampionskom peharu iz 2007. doda i trofej Kupa.

Prvi meč sa Trešnjice (2:1 za Zetu)najavljuje dramu i žestok okršaj i danas (18h) pod Goricom, a Budućnost će morati mnogo bolje nego u tom duelu (i svim nakon njega) ukoliko želi finale.

Čeka nas teška utakmica u jednom, rekao bih, ne baš najboljem momentu po nas iz više faktora kao što
sam istakao poslije poraza od Petrovca(2:0 za vikend), polako smo na putu da pokvarimo sve lijepe stvari koje smo napravili u ovoj sezoni”, upozorio je još jednom trener šampiona Mladen Milinković.

Ipak…

“Nadam se da će ekipa da se izdigne iz ove situacije, momcima motiva sigurno ne fali. Dešavalo nam se i na početku sezone da izgubimo dvije utakmice i to nas je Podgorica savladala ubjedljivo, pa smo pronašli snagu da uđemo u seriju”, istakao je Milinković.

Ne blista ni Zeta u prvenstvu, do kraja neće biti mirna ni oko opstanka, ali u Kupu igra sjajno i kroz ovo takmičenje želi da spasi sezonu i izbori izlazak u Evropu.

“Za nas je ovo utakmica sezone”, nema dilemu kapiten “vukova” Goran Milojko.

“Kako stvari kroz prvenstvo više nemamo šansi za Evropu.”

Momci Ratka Dostanića imaju prednost iz prvog duela…

“Imamo dobar rezultat, ali naravno da će biti teško jer i Budućnost želi finale i duplu krunu u svakom slučaju očekuj em dobru utakmica kakva jebilaiprva” dodao je Milojka Budućnost ili Zeta jedan san će nastaviti i nakon današnjih 90 (u slučaju produžetaka možda i više) minuta pod Goricom.

Dečić i Iskra za najveći uspjeh u istoriji

Drugo polufinate, na koji god način da se završi, biće ishod istorijski. Dečić i Iskra nikada nijesu bili šampioni Crne Gore, nikada nijesu osvojiti Kup, a do sada nijesu igrati ni u finalu… Više nego dovoljno motiva za oba kluba da prvog dana juna istrče na našu najveću fudbalsku arenu.

Prvi meč, koji je u Danilovgradu završen 0:0, daje šansu i za jedne i za druge, a ukoliko momci Edisa Mulalića i Aleksandra Nedovića budu na nivou tog duela (bez obzira što su nedostajati golovi), treba očekivati i odličan meč. Ako bi se gledao učinak u prvenstvu ove godine, onda bi blagi favorit bio Dečić, koji iza sebe ima najbolju sezonu u istoriji (trenutno se nalazi na trećem mjestu), dok će Iskra do kraja morati da brine oko opstanka.

Kup je, ipak, druga priča, a oba tima sanjaju finale.

Send this to a friend