Fudbal Nakon oproštaja od titule

Kup kao popravni za Sutjesku

Šampion se ove sezone oprostio od titule prije nego su mnogi očekivali, a porazom u Danilovgradu sebi nametnuo još i borbu za drugo mjesto na tabeli.

Tome se, pogotovo, malo ko mogao nadati kraj Bistrice, ali Iskra se još jednom pokazala kao neumoljiv tim, pa je nakon što je slavila protiv Budućnosti trijmfovala i protiv Nikšićana.

Dakle, “plavo-bijeli” su, nakon pet sezona, u najvećoj rezultatskoj krizi, na kraj ne mogu izaći ni sa timovima iz donjeg dijela tabele, a ne može se reći da igraju loše, da ne stvaraju prilike… No, ne sabiraju se ziceri, pogođene prečke i stative, već golovi i bodovi, a Sutjeska ih do sada sakupila svega 52, svega dva više baš od Iskre i čak 20 manje od aktuelnog lidera, vječitog rivala i novog šampiona.

Vladan Bubanja, koji je šansu u Danilovgradu dobio od početka, žali za propuštenim i priznaje da su došli u nezavidnu situaciju.

“Iskra je već u posljednjih nekoliko kola potvrdila da ima formu u usponu, znali smo da će biti teška utakmica, ali smo vjerovali da ćemo osvojiti bodove, ostati u igri za titulu, bar matematički, ali istovremeno i osigurati drugo mjesto. No, iako smo djelovali sigurnije, stvorili više pravih prilika…izgubili smo. Njihov golman je bio odlično raspoložen, skinuo nam je nekolike prave lopte, a onda je uslijedila kazna, lopta se nekako odbila, promijenila pravac… i zatresla se naša mreža. Isplatila se njihova upornost, a očigledno je da ćemo tako morati igrati i mi sve do kraja šampionata, pogotovo ukoliko želimo u kup takmičenju popraviti kompletan ovosezonski utisak. Već za nekolika dana dolazi nam motivisan Rudar, koji je u prethodnom kolu, igrajući protiv Titigrada, prekinuo seriju poraza. Ne smijemo više dozvoljavati sebi slične “ekskurzije””, nezadovoljno konstatuje prvotimac Sutjeske Vladan Bubanja.

Send this to a friend