Fudbal Podgorica, nakon tri vezana poraza, traži izlaz iz krize protiv Jezera

Lješkopoljci pod imperativom

foto: FK Podgorica

Najmlađi prvoligaš danas će biti pod nikad većim moranjem. Podgorica je na startu drugog dijela sezone upisala tri vezana poraza (Petrovac, Budućnost i Iskra), pa su Lješkopoljci “skliznuli”. Sada je Podgorica na “minus osam” od Sutjeske i Dečića, koji su u evropskoj zoni, a samo ,,plus četiri” u odnosu na opasnu zonu, u kojoj je upravo Jezero, sa kojim danas na ,,DG Areni” igra Podgorica.

Dakle, jasno je da je Podgorica na raskrsnici pobjedom bi uvećala prednost u odnosu na “najugroženije”, a sa druge strane svaki kiks bi joj dodatno zakomplikovao život.

“Svjesni smo činjenice da imamo loš početak drugog dijela sezone. Sigurno da nijesmo očekivali da će tako biti, ali činjenica je da nijesmo imali sreće. Imali smo jako dobrih trenutaka u samoj igri i mislim da smo nezasluženo ostali bez bodova”, istakao je Jovan Vujović, vezista Podgorice.

Jezero je takođe u lošoj seriji bod na posljednjih šest kola, ali i pored toga u taboru Lješkopo ljaca sa dosta opreza ulaze u ovaj duel, koji može biti prekretnica. Ali imperativ ne donosi pritisak, već dodatni motiv.

“Vjerujem da je pravi trenutak da u ovoj utakmici pokažemo da, ipak, imamo kvalitet, koji smo pokazali u prvom dijelu sezone. Pobjedom želimo da prekinemo negativan niz i da samim tim krenemo opet u borbu ka gornjem dijelu naglasio je Vujović.

Podgorica je pod imperativom, ali u lošoj seriji je i Jezero, koje je posljednju pobjedu ostvarilo protiv Petrovca 2. decembra, a od tada u šest kola na svoj konto dodalo je samo bod.

Međutim, i pored toga Jezero danas ima priliku da bude blizu sigurne zone, jer gostuje Podgorici, koja je prva iznad crte.

“Čeka nas težak meč. Specifična situacija za oba tima, jer i Podgorica baš kao i mi pokušava da izađe iz serije loših rezultata”, rekao je Marko Matanović, prvotimac Jezera. Plavljani znaju da je domaćin bez dva važna igrača na sredini terena zbog parnih kartona neće nastupiti za Podgoricu Andrija Kaluđerović i Kohei Kato. Ostaje da se vidi da li to mogu iskoristiti gosti.

“Domaćin je oslabljen, mi ćemo pokušati to da iskoristimo i da dođemo do bodova. Svjesni smo da bi nam uspjeh na gosto vanju Podgorici značio mnogo i da bi napravili važan iskorak ka našem cilju, a to je opstanak”, naglasio je Matanović.

Utakmica na DG areni počeće u 15 sati.

Send this to a friend