Fudbal

Malešević: Rival inspiriše, želimo pobjednički početak

Fudbalski karavan Crne Gore nastavlja se u subotu, utakmicama 20. kola Meridianbet 1. CFL. Na proljećnoj premijeri odmah derbi – Petrovac od 18 časova pod Malim brdom dočekuje Budućnost.

,,Nebo-plavi“ sa Dečićem dijele treće mjesto na tabeli i ne odustaju od borbe za Evropu, dok je priča Podgoričana strogo šampionska.

U najavi dobar meč na Jadranu…

– U goste nam dolazi najveći klub u državi. Specijalna motivacija nam nije potrebna. Budućnost inspiriše svakoga. Na nama je da se predstavimo na najbolji način, a vjerujem da možemo i do povoljnog rezultata na startu druge polusezone. Uvijek je lijepo kada se nešto započne pozitivno. Sigurno da bi nam željeni epilog podigao samopouzdanje i dao krila za drugi dio prvenstva – za pobjedu kaže desni bek Luka Malešević.

Hitronogi defanzivac pojačao je Petrovčane u zimskom prelaznom roku. Jesenas nije bio tu, ali zna da je njegov novi tim savladao Budućnost na početku šampionata.

Može li to da se ponovi sa Maleševićem u startnoj postavi?

– Imamo dobru i kvalitetnu ekipu. Petrovac igra otvoreno i na gol više. Idemo na pobjedu, pogotovo na svom terenu, ko god da je protivnik. Ono što smo radili tokom priprema je nešto što obećava. Spremili smo se za utakmicu, a na nama je da pokažemo maksimalan pristup i koncentraciju. Greške moramo da svedemo na minimum. Nadam se da rezultat neće izostati. Volio bih da pobijedimo kao što je

bio slučaj na početku lige, s tim što znamo da će biti jako teško. Budućnost je za respekt, pojačala se, ide na titulu, ali i od nas zavisi – ističe nekadašnji mladi reprezentativac.

Petrovac je zadržao strance i gro ekipe koja je pojačana. Pored Maleševića, uprava je dovela veziste Aldina Adžovića i Miloša Brnovića.

Sve novajlije su kandidati da budu standardni…

– Došli su novi momci na pozicijama koje su bile deficitarne. Svi smo se uklopili u sistem rada trenera Lambulića. Svjesni smo što se od nas očekuje. Rukovodstvo nam je tokom zime omogućilo odlične uslove u Ulcinju. Odigrali smo i dovoljan broj kontrolnih duela. Namjestili smo igru koju želimo da prenesemo na teren i ligaški dio – ističe Malešević, koji dodaje:

– Ne mogu da se porede prijateljske i prvenstvene utakmice, a često se desi i da učinak tokom trenažnog procesa ne znači puno kada dođe borba za bodove. Ipak, sve sluti na dobro. Imamo pozitivan skor iz test duela, a i igru koja obećava. Naš cilj je Evropa i mislim da Petrovac kao klub to zaslužuje.

Malešević se nedavno vratio u crnogorski fudbal poslije misije u Americi.

Što očekuješ na ličnom planu?

– Željan sam zapaženih partija, ali tim je iznad svakog pojedinca. Vratio sam se da pomognem Petrovcu. Ljudi iz kluba su bili korektni i konkretni, lako smo dogovorili saradnju. Razmišljam i o reprezentaciji. Prošao sam sve mlađe selekcije i moj san je da zaigram za ,,A“ tim. U posljednje vrijeme se daje šansa većem broju domaćih igrača da zaigraju za reprezentaciju. Vjerujem da ću i ja biti jedan od njih – naglašava Malešević.

Dvadeset četvorogodišnji Podgoričanin bio je u Budućnosti.

Ima li posebnog osjećaja što ćeš igrati protiv ,,plavih“?

– Budućnost je klub za koji navijam. Ali profesionalac sam. Uvijek dajem sve za tim čiji sam član. Igrao sam i ranije protiv Budućnosti. Respekt postoji, ali kada izađemo na teren sve se svodi na želju da moja ekipa pobijedi – zaključio je Malešević.

Send this to a friend