Fudbal

Marić objavio spisak za utakmice sa Danskom i Maltom

foto: FSCG

Selektor seniorske ženske fudbalske reprezentacije Mirko Marić objavio je spisak igračica koje konkurišu za nastup u utakmicama sa Danskom i Maltom, posljednjim mečevima u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Marić je pozvao 20 igračica.

Na spisku su – golmanke: Anastasija Krstović, Svetlana Miličić (Breznica);

Odbrana: Maja Šaranović, Marija Maraš, Jovana Vučinić (Breznica), Helena Božić (Aland, Finska), Tanja Malesija (bez kluba), Milica Radunović (bez kluba), Andrea Janjušević (Ekonomist), Aleksandra Popović (Tomiris, Kazahstan);

Sredina terena: Jelena Sarić, Jovana Sarić (Ekonomist), Jasna Đoković (Split, Hrvatska), Darija Đukić (Minsk, Bjelorusija), Jelena Karličić (Bordo, Francuska), Jelena Vujadinović, Nađa Đurđevac (Breznica), Sara Simonović (Budućnost);

Napad: Nikolina Caković (Politehnika Temišvar, Rumunija), Medina Dešić (Lajpcig, Njemačka).

Crna Gora će 1. septembra gostovati Danskoj, dok će pet dana kasnije dočekati Maltu.

“Očekuju nas teške i važne utakmica, a moraćemo da igramo bez četiri veoma važne igračice, Slađane Bulatović, Armise Kuč, Anđele Tošković i Nađe Stanović. U najgorem momentu smo ostali bez tako važnih igračica. Ali, to sada ne možemo promijeniti. Tu je sada nekoliko mlađih igračica, koje su ranije dobijale šansu i nadam se da ćemo odigrati najbolje što možemo”, istakao je Marić.

Gostovanje Danskoj, koja je već obezbijedila prvo mjesto u grupi E, trenutno je u fokusu stručnog štaba i igračica.

Bez obzira što pobjeda u duelu protiv Malte može donijeti drugo mjesto na tabeli i plasman u baraž.

Za takav ishod potrebno je i da Bosna i Hercegovina ne savlada Azerbejdžan u gostima.

“Razmišljamo samo o tome kako da što bolje odigramo protiv Danske. Znamo da je to izuzetna reprezentacija i zbog toga želimo da se predstavimo u što boljem svjetlu. Tek nakon toga možemo pričati o Malti, iako je svima negdje u podsvijesti želja da kvalifikacije završimo na najbolji način, a to je pobjeda u posljednjem kolu. O tome treba da počnemo da razmišljamo na dan ili dva prije utakmice sa Maltom”, kazao je Marić.

Okupljanje ekipe zakazano je za 29. avgust u 18 časova, na Trening kampu Fudbalskog saveza Crne Gore.

Send this to a friend