Fudbal

Mijatović očekuje tvrd meč i pobjedu Budućnosti

http://fk-buducnost.me/

Umjesto u utorak, Budućnost će u subotu gostovati Zeti u prvom kolu proljećne polusezone. Loše vremenske prilike promijenile su termin derbija na “Trešnjici”, ali su ambicije “plavih” ostale iste.

Podgorički tim želi pobjedom da otvori drugi dio prvenstva, uz uvjerenje da zaostatak od 13 bodova za vodećom Sutjeskom može da se nadoknadi.

“Odlaganje utakmice nije nas poremetilo. Sastajemo se sa istim protivnikom, na njegovom terenu, samo je razlika u tome što se derbi igra nekoliko dana kasnije. Plan koji smo imali u utorak, imamo i sada. Uradićemo sve da osvojimo tri boda na startu prolječnog dijela šampionata”, rekao je golman Milan Mijatović.

Reprezentativni čuvar mreže zna da Budućnost čeka težak posao na ,,Trešnjici, gdje njegov tim nije slavio od kraja 2014. godine.

“Pred nama je tradicionalno nezgodno gostovanje, a pored toga Zeta je dobra ekipa, o čemu svjedo činjenica da je na tabeli odmah ispod nas. Moramo biti koncentrisani svih 90 minuta, za pobjedu je neophodno da svako od nas pruži maksimum. Vjerujem daje kvalitet na našoj strani i da će to u krajnjem presuditi”, ističe Mijatović.

Kakvu utakmicu očekuješ?
– Tvrdu, neizvjesnu do samog kraja. Dobro bi bilo da postignemo brzi gol, ali sve i da ne bude tako treba da budemo mirni i vjerujemo do posljednjeg sudijskog zvižduka. Šanse će doći, na nama je da budemo prisebni u završnici i neku od njih pretvorimo u trijumf odgovorio je Mijatović.

Sto može da presudi?

“To se nikada ne zna, zavisi kako će se meč razvijati. Mnogo stvari može da bude presudno. Inspiracija pojedinca, jedna greška, prekid, šut, dobra akcija… Nadam se da će neki od ključnih faktora biti na našoj strani, uključujući i sreću koja je uvijek potrebna”, zaključio je Mijatović.

Send this to a friend