Fudbal Crnogorski tandem boriće se za mjesto u timu Dinamo Zagreba

Milić je napravio mudar potez, Muratović je veoma interesantan

foto: FK Partizan

Dinamo Zagreb, pa svi ostali. Tako stoje stvari posljednjih godina kada je fudbal u regionu u pitanju. I kada se radi o seniorskoj ekipi, a posebno kada je riječ o sistemu “modrih” u mlađim selekcijima.

Od oktobra prošle godine dio tog sistema je mladi crnogorski talenat Anes Muratović, a u junu dres velikana sa “Maksimira” navući će i kapiten Budućnosti i velika nada našeg fudbala Stefan Milić.

A zbog čega je hrvatski prvak ispred svih u regionu primjer je i mladi stručnjak Igor Jovićević, trener koji je još kao tinejdžer učio od Visentea del Boskea i Rafaela Beniteza, koji pravi čuda sa malim” Dinamom u Ligi šampiona za mlade. Upravo je Igor bio idealan sagovornik Dnevnih novina i kada su u pitanju Milić i Muratović, a i o mnogim drugim temama.

Prvo pitanje za Jovićevića, koji inače vuče korijene iz Crne Gore, bilo je šta u Zagrebu očekuju od Stefana Milića.

“Siguran sam da se radi o igraču koji je talentovan i čvrstog karaktera i da će mu to pomoći da ostane u uvjerenju da ima prostora za napredak” počeo je Jovićević.

“Biti tako mlad kapiten Budućnosti dovoljno govori o ličnosti igrača, a iskustvo koje skuplja boreći se za titulu dobro će mu doći da stigne još pripremljeniji u Dinamo”.

Hrvatski stručnjak nema dilemu da li je Milić napravio pravi potez.

“Čitao sam da je imao još ponuda, ali smatram da je njegov izbor mudar potez, jer je svjestan kako se razvijaju mladi igrači u Dinamu. Na njemu je da radi i čeka svoju šansu”, dodao je Jovićević.

I dok bi Milić trebalo da postane standardan štoper seniorskog tima, kroz mlađe selekcije Dinama za veliku pozornicu će se boriti još jedan naš defanzivac Anes Muratović.

“On je vrlo interesantan igrač, na kojeg se polažu velike nade, ali koji je tek dobio registraciju i koji će u narednom periodu imati vremena da se dokaže i da opravda povjerenja trenera”, jasan je Jovićević.

Igor ima i važan savjet za mladog Muratovića.

“Konkurencija je žestoka, jer u generaciji 2003. Dinamo ima 10 reprezentativaca, tako da je jedina preporuka za njega da marljivo radi svaki dan”.

A da li Igor Jovićević ima vremena i koliko prati dešavanja u crnogorskom šampionatu.

“Iskreno, nisam upućen previše, osim što primjećujem da u klubovima ne igra puno mladih igrača, a to veoma šteti reprezentaciji.”

Trener jedne od najboljih mladih ekipa Evrope logično razmišlja…

“U ligama u regionu koje nisu toliko potentne kao na primjer ‘lige petice’ akcenat na mlade trebalo bi da bude prioritet dati im šansu u klubovima ili ih prodati u bolje klubove van Crne Gore, gdje bi imali mogućnost razvoja. Siguran sam da bi njihov razvoj kroz sistemski rad bio od velike koristi reprezentaciji Crne Gore”, zaključio je Jovićević.

Send this to a friend