Fudbal 1.CFL

Milinković o rekordu: Lijepo je, znači svima posebno igračima

Generacija koja je postavila rekord u osvojenim bodovima na polusezoni (49), koja je napravila najveću prednost nakon prvog dijela sezone (plus 18), koja je vezala najviše pobjeda u gostima (osam), koja je izjednačila rekord što se tiče uzastopnih trijumfa (10) je još jednom pomjerila granice…

Budućnost je na suncem okupanoj podgoričkoj areni savladala Iskru u 25. kolu domaćeg šampionata (1:0) i tako je vezala 22. meč bez poraza u prvenstvu (19 pobjeda, tri remija) oborivši rekord prve šampionske generacije našeg tima iz sezone 2007/08.

Niz je krenuo od pobjede nad OFK Titogradom pod Goricom 12. septembra 2020. u 4. kolu Telekom 1. CFL… Računajući Kup, Podgoričani su u seriji od 24 utakmice bez poraza (21 pobjeda, tri remija) u jednoj sezoni što je takođe rekord.

A nakon pobjede nad Iskrom koju je potpisao Igor Ivanović u 21. minutu na asistenciju Miomira Đuričkovića koji – simbolično – nosi broj 22 svlačionica je eksplodirala.

“Lijepo je kada si dio istorije kluba i lige, kada te porede sa nekim najuspješnijim generacijama. Nismo se opterećivali rekordom, ali svima nama znači, posebno igračima jer svako hoće da ostavi neki trag. Dobro je da se desilo. Čestitke mojim igračima na svemu“, poručio je šef stručnog štaba Mladen Milinković, koji se okrenuo komentaru minimalnog trijumfa…

“Iskreno, vrijeme je bilo teško za igru, velika vlažnost je bila prisutna, tako da nije mogla da se razvije neka brza igra. Zbog toga čestitke igračima obje ekipe. Sada smo sa tri boda bliži tituli, u fudbalu je važan rezultat, a mi smo ga napravili. Bez obzira na neke šanse protivnika mislim da je pobjeda zaslužena, jer smo pored gola i mi promašivali dobre prilike“, jasan je Milinković.

Send this to a friend