Fudbal

Mladost ne odustaje od titule, Petrovac se nada bodu

Prvenstvo je ponovo otključano, a aktuelni šampion će uraditi sve da do kraja sezone pokuša da odbrani pehar. Mladost ne zavisi od sebe, ali ide korak po korak sa novim šefom Dejanom Vukićevićem.

Rudar je savladan sa 1:0, a sada je na tapetu Petrovac. Ekipa kojoj se ne prijeti…

“Petrovac ima odličan tim, odlične pojedince poput Igora Burzanovića. Pobjedom nad Zetom su dokazali da su dobri, tako da će biti teško”, rekao je univerzalac “romantičara”, Ivan Novović, koji obećava maksimum…

“Imaćemo šta da pokažemo, vjerujem da će utakmica biti dobra, a daćemo sve od sebe da upišemo povoljan rezultat” jasan je 27-godišnji ljevak.

Trijumf nad “rudarima” je digao “romantičare” iz letargije, a protiv Petrovca će presuditi veći motiv…

“Pobjeda u prošlom kolu nam je značila na psihološkom planu, jer smo prije nje imali seriju od pet utakmica bez pobjede (tri remija, dva poraza). Daćemo sve od sebe da nastavimo u pobjedničkom ritmu. Svi znamo da nema mnogo nepoznanica kada je u pitanju bilo koja ekipa u Crnoj Gori, tako da koja ekipa sprovede dogovoreno na teren, koja bude imala više želje, biće bliža pobjedi” riječi su Novovića.

Titula je opet realna priča, ali…

“Kao aktuelni šampioni moramo razmišljati o tituli dok postoje šanse, a postoje. Međutim, uvijek je najvažnija prva naredna utakmica. Idemo korak po korak, u fokusu je Petrovac”, podvukao je Ivan Novović.

Petrovac je počeo da diše tokom posljednja dva kola (remi sa Dečićem, trijumf nad Zetom), što je uticalo na samopouzdanje ekipe Aleksandra Nedovića, koja se bori za ostanak u eliti…

“Neće biti lako, jer je Mladost dobra ekipa, a u Pljevljima se vidjelo da im je prijala promjena na klupi. Međutim, u posljednja dva kola smo pokazali da nam je forma u usponu, pa ukoliko ponovimo tu igru, možemo da se nadamo povoljnom rezultatu”, jasan je jedan od najboljih na posljednje dvije utakmice, golman Stefan Popović.

A šta je to povoljan rezultat?

“Bili bi zadovoljni bodom, jer gostujemo šampionu, a nama je svaki bod bitan. Ukoliko se ukaže prilika, pokušaćemo da osvojimo i sva tri”, jasan je 24-godišnji Popović, koji tvrdi da se u ekipu nije uvukao strah od ispadanja…

“Dižemo formu, a ukoliko budemo igrali kao tokom prošla dva kola, mislim da borba za ostanak ne bi trebalo da dođe u pitanje”, zaključio je Popović.

Utakmica na Starom aerodromu počeće u 15 sati.

Send this to a friend