Fudbal

Modrić Realova desetka

foto: Anadolija

Hrvatski fudbaler Luka Modrić dobio je veliko priznanje, jer će u narednoj sezoni nositi dres Real Madrida sa brojem deset.

“Kraljevski” klub danas je objavio novu listu igrača za narednu sezonu na kojoj je Modriću namijenjena desetka, broj koji obično nose najbolji kreativci u veznom redu nekog kluba.

Prošle sezone dres s brojem deset nosio je Kolumbijac Hames Rodrigez, koji je otišao na dvogodišnju pozajmicu u Bajern Minhen. Kroz istoriju kluba, koji je rekorder sa 12 titula naslova šampiona Evrope, broj deset su, između ostalih, nosili Luis Figo, Ferenc Puškaš, Robinjo, Mesut Ozil, Mikael Laudrup, Klarens Sedorf…

Modrić neće postati prvi Hrvat kojem je Real ukazao čast da bude njegova desetka. Prije njega to zadovoljstvo imao je Robert Prosinečki, koji je nosio bijeli dres od 1991. do 1994. godine.

Modrić je u Real stigao 2012. godine iz Totenhema. Od tada je za madridski klub odigrao 214 takmičarskih utakmica i postigao 11 golova. Isti broj golova postigao je i u dresu reprezentacije Hrvatske, čiji je kapiten, i za koju je nastupio 95 puta.

Send this to a friend