Fudbal

Moramo biti najbolji kada je najteže

Iza Rudara je loša sedmica šatri utakmice bez pobjede, a pritom je ostao bez opcije da preko Kupa stigne do Evrope nakon Sto je eliminisan u osmini finala od Budućnosti. Potom je uslijedio šokantan poraz od Sutjeske u prvenstvu, što je neka vrsta kulminacije slabog niza od pet vezanih mečeva bez trijumfa. Pljevljaci su poslije 13 kola osvojili svega 14 bodova i trunutno su osmi na tabeli u zoni baraža.

Dosta razloga za brigu…

“Ispali smo iz Kupa poslije neshvatljivo dosuđenog indirekta u posljednjim trenucima revanša pod Goricom. U Nikšiću smo morali da damo gol jer smo u prvom poluvremenu imali dva zicera. Kazna je stigla na samom kraju i ostali smo bez boda. Malo je falilo da imamo bolji učinak, ali to je fudbal. Ne možemo da budemo zadovoljni nakon dva uzastopna poraza, ali mislim da nije vrijeme za paniku”, rekao je Edvin Kuč.

Vezista Rudara zna što je najbolji recept za krizu forme: Izlaz iz krize su golovi. Sa njima će doći i pobjede.

“Od starta nas muči slaba realizacija, iako imamo igru. Dosta dobro to izgleda u polju, s tim što moramo da popravimo učinak u završnici. Sve je uzalud ako ne daš gol. Svjesni smo svega i potrudićemo se da što prije uhvatimo priključak za ekipama iz vrha”, poručio je fudbaler prvoligaša sa sjevera države.

Rudar ne odustaje od Evrope, do koje sada može samo težim i dužim putem kroz šampionat.

“Ne odustajemo od svog primarnog cilja, a to je da sljedećeg ljeta igramo evropske utakmice. Ima još dosta da se igra, mnogo je bodova u opticaju. Uvjeren sam da možemo da nadomjestimo ono što smo propustili. Moramo da budemo najbolji kada je najteže”, naglašava Kuč.

Samo dvije pobjede ostvarila je četa Edisa Mulalića u dosadašnjem dijelu prvenstva. Priliku za treći trijumf imaće u subotu protiv Mornara pod Golubinjom.

“Biće teška utakmica, ne smijemo ući u meč opušteno. Neće nas zavarati činjenica da su Barani posljednji na tabeli. Mornar ima dosta kvalitetnih pojedinaca, koje nijednog trenutka ne smijemo potcijeniti. Kvalitet je na našoj strani i to treba da dokažemo na terenu. Pobjeda bi nam mnogo značila u finišu jesenje polusezone”, zaključio je Kuč.

Tags
Send this to a friend