Fudbal CFL

Nastaviti pozitivan niz

foto: FSCG

Fudbaleri Sutjeske minulog vikenda, u Beranama, ostvarili su prvu proljećnu pobjedu, a poznavaoci fudbala bi rekli da su bolje igrali u minula dva meča, protiv Budućnosti i Iskre. Ipak, ušao je ,,plavo-bijeli” tim u pobjedničku seriju, a to je već poveliki niz bez poraza otkad je na čelu stručnog štaba Miljan Radović.

Nikšićani su svjesni da ih danas protiv Zete čeka težak posao. Zeta igra tečno, da forsira pas igru, isto kao oni, s kojima je godinama radio Rakojević, a sad njegov pulen. Nema opterećenja, na poziciji su koja im garantuje izlazak na međunarodnu scenu, mada, ako je suditi po najavama šefa struke prije početka priprema, nije isključeno i da su im ambicije veće. Titulu jedino nijesu pominjali, jer to je iluzorno, bar u ovom trenutku.

“Imamo svoj stil igre i trudimo se da u svaku utakmicu uđemo maksimalno koncentrisani na stvari koje radimo i treniramo… Očekuje nas teška utakmica, znamo da Zeta ima vrlina i mana, a pokušaćemo da iskoristimo upravo te njihove mane. Očekujemo tri boda, a što se tiče rasporeda , to se ne razlikuje mnogo igrali kući ili u gostima. Vjerujem momcima koje treniramo i svaka naredna naša utakmica je najbitnija, a imamo momke spremne”, kazao je optimistički šef stručnog štaba Sutjeske Miljan Radović.

Vjeruje u pobjedu i Dragan Grivić, a ne računa bodove, pobjede dosadašnje.

“Neće nas zavarati njihove pobjede, jer znamo da ćemo doći i mi do pobjede, ukoliko želimo dati sve od sebe. Zeta uvijek igra nezgodno u Nikšiću, ali i mi smo, valjda, nešto radili zimus. U to vjerujemo svi”, rekao je Grivić, svjestan da nema nepoznanica među ove dvije ekipe.

Hvataju viz za Evropu

Na Trešnjici je upaljen alarm poslije dva uzastopna poraza. Zećani su fudbalsko proljeće otvorili pobjedom nad Jezerom (1:0), ali su dueli sa Rudarom (0:1) i Dečićem (1:2) pokazali da u igri tima Ratka Dostanića ipak nešto (ozbiljno) ne štima.

“Situacija poslije dva poraza nije baš sjajna, ali atmosfera u timu je i dalje dobra. Nadamo se da će poslije meča u Nikšiću biti još bolja, iako znamo da je Sutjeska izuzetno kvalitetan rival i ima dug niz mečeva bez poraza. Idemo da se nadigravamo”, poručio je golman Zoran Aković.

Iskusni čuvar mreže ne očekuje previše otvorenu igru.

“Vjerujem da će se igrati opreznije. Utakmica ima veliki značaj, može da odluči jedangol. Za nas je ovo meč sezone, udaljili smo se od zone izlaska u Evropu i želimo da se vratimo na pravi kolosijek. Kao što sam rekao, Sutjeska je veoma dobra ekipa, predvođena dobrim trenerom i na rivala gledamo s punim poštovanjem. Ipak, nama su bodovi prijeko potrebni i uradićemo sve da pobijedimo u Nikšiću, kao što smo uradili u prvom krugu kada je bilo 2:0”, podsjetio je Aković.

Send this to a friend