Fudbal

Neće biti lako osvojiti jesenju titulu

foto: FK Sutjeska

Nijesu Nikšićani slavili pod Goricom i zatresla im se mreža nakon duže od mjesec, ali nijesu ni izgubili, pa će, po svemu sudeći, prvenstvena trka za lidersku poziciju biti nastavljena do posljednjeg kola.

Zeta im jedino može preuzeti poziciju, ali naredne sedmice mora slaviti i čekati kiks Sutjeske protiv Mornara u Nikšiću, koji nije realan. No, time se ne opterećuju u ,,plavo-bijelom” taboru. Kažu da ne kalkulišu na taj način, da žele svaki meč da dobiju i da ne dijele protivnike na lake i teške.

“Derbi je, valjda, opravdao očekivanja ljubitelja fudbala. Poveli smo kada je najslađe, u finišu prvog poluvremena, i to sjajnim pogotkom Ćetkovića. Ali, u nastavku je stigla reakcija Budućnosti. Podijelili smo bodove i ostali na čelnoj poziciji. Potvrdilo se da neće biti lako ni zadržati jesenju titulu, a da ne pominjem koliko nas još utakmica čeka do kraja. Tek smo na pola puta. Lani smo bili ubjedljiviji, ali ne fali nam ni ove sezone samopouzdanja. Sad samo razmišljamo o Mornaru. Ekipa je sa začelja tabele, ali mi smo prošle sezone upravo s takvima najteže izlazili na kraj. Dakle, nema opuštanja. Treba odigrti najbolje što se može, pripisati još tri boda, a onda odmoriti. Prethodno ljeto nas je istrošilo, igrali smo evropske utakmice, pa loše počeli prvenstvenu trku, imali mnogo povreda… Vjerujem da ćemo zimsku pauzu iskoristiti na pravi način, konsolidovati svoje redove i nastaviti u još boljem ritmu”, kazao je nakon derbija vezista Sutjeske Marko Vučić.

Send this to a friend