Fudbal

Nejmar pati na terenu, ali je spreman da ustane

foto: cbf.com.br

Nejmar se našao na udaru javnosti tokom Svjetskog prvenstva zbog toga što je bio često na travi.

Brazilski fudbaler pretrpio je ogroman broj faulova, zbog čega je bio na meti kritika. Sada je stigao odgovor kroz reklamu.

“Kramponima na štitnike. Udarac nogom u kičmu. Gaženje stopala. Možda mislite da pretjerujem i nekada to radim, ali istina je da patim na terenu – nemate pojma šta sve prolazim van njega“, govori Nejmar i dodaje:

“Kada odem bez razgovora sa medijima, to nije zato što samo volim pobjeđivanje, nego zato što još nijesam naučio kako da vas razočaram. Kada djelujem neljubazno, to nije zato što sam razmaženo dijete, nego zato što još nisam naučio da se izborim sa svojim frustracijama. U meni i dalje živi dječak – on nekada zapanji svijet, a nekada sve iznervira. I moja borba jeste da taj dečak ostane živ, ali u meni, ne na terenu“ govori Nejmar i završava monolog sa:

“Možda mislite da sam previše padao, ali realnost jeste da sam se ja raspao – i to boli više od toga kada ti neko stane na skočni zglob koji si operisao. Izdvojio sam vrijeme da prihvatim vaše kritike, da se pogledam u ogledalo i postanem novi čovjek. Ali sada sam ovdje, sa otvorenim srcem. Pao sam, ali samo oni koji padnu mogu da ustanu. Možete da nastavite da me gađate kamenjem ili možete da odbacite kamenje i da mi pomognete da ustanem jer kad ustanem, onda i cijela zemlja ustaje sa mnom“,

Tags
Send this to a friend