Fudbal Novi evropski izazov za Nikšićane

Nikšićani uvjereni u jaku podršku pod Goricom

foto: fksutjeska.me

Fudbalska euforija drma Nikšić, ali i Podgoricu, pa će se na kratko zaboraviti rivalstvo između najveće naše opštine i glavnog grada.

Sutjeska pod Goricom (20.15) dočekuje Linfild u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope (revanš je 13. avgusta u 20.45). Stadion kraj Bistrice ne ispunjava stroge uslove Uefe, pa su “plavo bijeli” prinuđeni da igraju na podgoričkoj areni.

Međutim, to ne predstavlja problem šampionu Crne Gore, jer će imati veliku podršku navijača…

“Očekujem da publika bude kao i do sada naš 12. igrač” rekao nam je štoper Aleksandar Šofranac, na čije se riječi nadovezao napadač Bojan Božović…

“Ubijeđen sam da će publika doći u velikom broju. I siguran sam da će nas podržati maksimalno”.

Šampion Sjeverne Irske je baš kao Sutjeska odigrao četiri evropske utakmice do sada u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona je lako počišćen od norveškog Rozenborga (2:0 u Belfastu, 4:0 u Trondhajmu), dok je u 2. kolu za LE preskočio HB Torshavn ukupnim rezultatom 3:2 (2:2 u Torshavnu, 1:0 u Belfastu)…

“Analizirali smo protivnika i znamo da ima kvalitet. Linfild je fizički jaka ekipa, a što se tiče nas moramo da budemo maksimalno motivisani, jer u Evropi nema lakih protivnika. Jedno je jasno: nećemo ih potcijeniti”, jasan je 28-godišnji defanzivac, koji je golom omogućio produžetke i penale protiv Slovana.

Nikola Peco Rakojević je dobro skautirao “plave” iz Belfasta za kratko vrijeme, a to je ispratio 34-godišnji napadač…

“Linfild je klasična ostrvska ekipa. Igrači su snažni, agresivni i dobri u vazdušnim duelima. Nisu ekipa za potcjenjivanje, jer nisu slučajno u 3. kolu kvalifikacija”, jasan je Božović.

Dakle, na udaru će najviše da budu defanzivci i napadači, a Šofranac i Božović su planirani u startnih 11. Zato, “plavo-bijeli” moraju da budu spremni za “tuču”.

“Stil Linfilda se bazira na kontaktu, a mi ćemo morati da im odgovorimo. Sigurno je da je to najizraženije na poziciji štopera i špiceva, tako da sigurno ni ja neću biti pošteđen. A ukoliko budem taj koji će početi, trudiću se da svojim duelima saigračima olakšam prilaz golu”, poručio je eks špic Honveda, Kapošvara, Serkl Briža i mnogih drugih timova, koji je protiv APOEL-a u Nikoziji i protiv Titograda u 1. kolu Telekom 1. CFL djelovao odlično.

Sutjeska je u dva meča protiv Slovana i u prvoj utakmici protiv APOEL-a izgledala dobro, a da bi prošla dalje mora da eliminiše greške pravljene na Kipru. A, našeg prvaka svi vide kao favorita u okršaju sa šampionom Sjeverne Irske. To “moranje” ne predstavlja pritisak Pecovim učenicima…

“Pritisak je uvijek prisutan, bilo u domaćem prvenstvu, bilo u Evropi, ali u normalnoj mjeri. Igraćemo svoju igru, a formula za trijumf je da svi damo sve od sebe i da se ispoštuju zahtjevi trenera”, govori nam bivši štoper Titograda, Javora, Rijeke, Serkl Briža i Sarajeva, dok Božović podvlači…

“Ne bih nas isticao kao favorite, ali svakako da želimo da odigramo dobro i prođemo dalje”.

Send this to a friend