Fudbal

Optimizam sa pokrićem

Mirno je more na petrovačkoj rivijeri, sa koje pogled doseže do Evrope. “Nebo-plavi” su u srijedu prošli u polufinale Kupa postavši prva ekipa od 29. avgusta kojaje savladala Zetu, a odlično im ide i u prvenstvu gdje imaju isti broj bodova kao Golubovčani i Budućnost, te samo dva manje od prvoplasirane Sutjeske.

Mnogo je razloga za optimizam ekipe Rudolfa Marčića pred dolazak Iskre pod Malo brdo.

“U seriji smo od osam mečeva bez poraza, od čega imamo šest pobjeda i dva remija. Ta dva neriješena duela odigrali smo protiv jakih rivala, Budućnosti i Zete, mogli smo u oba da pobijedimo, ali možda bi bilo previše”, istakao je Marčić.

Petrovac ima 10 bodova više od gostiju iz Danilovgrada, ali i negativnu tradiciju u međusobnim susretima na domaćem terenu.

“Očekujem tešku utakmicu i to ne kažem iz kurtoazije. Od novembra 2016. ih nijesmo pobijedili u Petrovcu, uvijek se mučimo sa njima. Pratili smo ih u proteklim kolima, u posljednjem, protiv Lovćena, su stvorili mnogo prilika i teško je promašiti to što su oni u tom meču. Ponavljam, svjesni smo da neće biti lako, ali vjerujem da možemo nastaviti pozitivnu seriju”, kazao je Marčić.

Za goli život

Iskra je poslije poraza od Lovćena praktično došla u pat poziciju, bolje rečeno u situaciju da se do kraja šampionata bori za goli život.

“U najgorem trenutku idemo na noge Petrovcu koji je trenutno u odličnoj formi, ekipi koja se plasirala u polufinale Kupa i koja je u minulom kolu torpedovala Rudar u Pljevljima. Svjesni smo da nas čeka težak zadatak, a donekle imamo satisfakciju u pozitivnoj tradiciji da na gostovanjima ubiramo plodove rada, te da smo van Danilovgrada izgubili samo jednu utakmicu”, podsjetio je trener Aleksandar Nedović.

Mladi stručnjak uvjeren je da ukoliko igrači prevaziđu psihološki momenat i strah od pobjede, uspjeh neće izostati.

“Moramo biti maksimalno koncentrisani u odbrani i efikasni u napadu i to je jedini recept da se vratimo neporaženi sa Primorja”, istakao je Nedović, koji neće moći da računa na Miroja Jovanovića zbog kartona, ali se u sastav vraća Luka Pejović.

Send this to a friend