Fudbal

Pelegrino precrtao Van Dajka

Holanđanin Virdžil van Dajk (26), koji je ovog ljeta među najtraženijim odbrambenim fudbalerima u Engleskoj, trenira samostalno, nakon što je Maurisiju Pelegrinu, menadžeru Sautemptona, kazao da želi da napusti klub.

Van Dajjk je još na početku ljetnjeg prelaznog roka bio meta Liverpula, koji je kasnije odustao jer su se “sveci“ žalili rukovodstvu Premijer lige. Sautempton je jasan u namjeri da ne proda holandskog defanzivca, ali ga je Pelegrino odstranio sa priprema prvog tima.

“Dečko mi je rekao da od ne može da bude na raspolaganju da igra, jer želi da ode. Ovo je moja odluka. Morao sam mu reći da ako ne želi da uključen u rad tima, jer se ne osjeća dobro, onda mora samostalno da trenira dok ovaj dio priprema ne prođe. On ne trenira sa timom, jer nije 100 odsto psihički spreman, a ja moram da radim sa igračima koji su samo 100 odsto spremni da brane dres, ne samo fizički, nego i psihički. To je lagana odluka za mene“, kazao je Pelegrino za britanske medije.

Van Dajk ima još pet godina ugovor sa Sautemptonom, nakon što ga produžio prošlog ljeta, svega godinu dana nakon dolaska iz škotskog Seltika. Prethodno je nastupao za holandski Groningen. Za nacionalni tim svoje zemlje odigrao je 12 utakmica.

Send this to a friend