Fudbal

Perišić: Nedostaje nam kreacije u napadu

Daleko od toga da je Mladost oduševila u prva tri kola nastavka sezone, ali su sedam bodova učinak koji može da zadovolji. Posebno što je zaostatak za liderom smanjen, a prednost u odnosu na ekipe ispod sebe povećana.

Cilj „romantičara” je izlazak u Evropu, što je, po trenutnom stanju na tabeli, veoma izgledno, obzirom na šest bodova više od trećeplasiranog Dečića. Ipak, da bi ostali na pobjedničkom putu, igrači Gorana Perišića moraće da podignu nivo igre.

“Ova ekipa ima pravi mentalitet, voli borbenost i agresivnost, momci uvijek daju sve od sebe. Možda bi pojedinci morali da imaju više samopouzdanja, da odlučnije krenu u prodor ili dribling… Pa i neka pogriješe, greške su sastavni dio fudbala, važno je pokazati odlučnost Ali, mislim da će vremenom i to doći, pogotovo ako budemo imali prave rezultate”, kaže Perišić.

Treneru aktuelnog šampiona najviše smeta nedostatak pravih rješenja u posljednjoj trećini terena,u zoni šuta i pred golom protivnika.

“Fali nam kreacije u napadu, često nam nedostaje završni pas, biramo komplikovana rješenja. Zbog toga nam treba nekoliko šansi da bismo postigli gol. Ali, ne mogu da se žalim na igrače, na treninzima odlično rade, a na utakmicama daju svoj maksimum”, objasnio je Perišić.

Mladost je u nedjelju remizirala sa Lovćenom (0:0), prije toga je vezala dvije pobjede od po 1:0, protiv Petrovca i Jedinstva. Ali, sve je to već zaboravljeno, bar što se tiče „romantičara”. U subotu igraju protiv Grblja na Starom aerodromu, ekipe koja ih je u novembru eliminisala iz Kupa, ali i savlada prije toga tri puta zaredom u prvenstvu, doduše u Radanovićima.

“Lovćen smo već zaboravili, uveliko se spremamo za Grbalj, koji je u dobroj formi i ima veoma dobru ekipu. Imamo par povrijeđenih igrača, nadam se da će se oporaviti do subote. Grbalj ima dobru tradiciju protiv nas, ali mislim da to ništa ne znači. Igramo kući, mi se pitamo, pod uslovom da damo maksimum i budemo na svom nivou”, istakao je trener Mladosti.

Send this to a friend