Fudbal CFL

Petrovac prekida štrajk i čeka Budućnost

foto: FK Budućnost

Prekid štrajka pod Malim brdom dan pred duel sa Budućnošću. Fudbaleri Petrovca održali sujuče sastanak sa upravom kluba i predstavnicima Opštine Budva, na kojem imje obećano da će im dugovanja biti isplaćena naredne sedmice.

Uprava “nebo-plavih” je u srijedu obavijestila javnost da su igrači prekinuli sa radom zbog ,,kašnjenja isplate posljednje, šeste plate u tekućem prvenstvu” i pozvala ih da se vrate obavezama jer ,,nikome neće ostati dužni.

Poslije uspješnog sastanka, ekipa je poslije tri dana odradila trening, koji su vodili Predrag Jovetić i Duško Ivanović.

Petrovac je bez šefa struke nakon što je u utorak zbog loših rezultata smijenjen Nenad Vukčević. Gomila problema, posljednje mjesto na tabeli, a rival u sjajnoj formi. Koliko “nebo-plavi” mogu protiv aktuelnog i budućeg šampiona?

“Bitno je da se problem sa dugovanjima riješio, nadamo se da će uslijediti reakcija na terenu. Probaćemo da se izvučemo iz ove situacije. Zaostajemo pet bodova za pretposljednjim timom, a rival u ovom kolu ne može biti teži. Vjerujem da će nas sve to motivisati da budemo jači od problema”, rekao je Marko Marković. Petrovčanima bi i bod protiv Budućnosti mnogo značio.

“Možda dođu u kombinovanom sastavu, pa i u tome vidimo šansu. Takođe, sigurno neće imati veći motiv od nas jer nama gori pod nogama. U svakom slučaju, u kojem god sastavu da izađu probaćemo da napravimo iznenađenje”, dodao je Marković.

Za korak bliže tituli

Odavno nema dileme ko će biti novi/stari šampion, samo je dilema kojom brzinom će Budućnost zvanično da ovjeri titulu. Novi korak ka odbrani trona ,,plavi” planiraju da naprave protiv Petrovca pod Malim brdom.

“Imali smo čitavu sedmicu da odradimo sve što smo zamislili, ali nažalost imamo dosta odsutnih igrača. Nadam se da to neće uticati na igru i rezultate, pošto ni prethodne tri utakmice nijesmo igrali u sastavu iz jesenjeg dijela. Sigurno će biti zanimljivo da vidimo kako ćemo se snaći u novoj situaciji. Znamo da protivnik ima svojih problema, pa se objektivno pribojavam da se igrači ne opuste i pomisle da će utakmica da bude laka”, rekao je trener Mladen Milinković, koji ne može da računa na Luku Mirkovića, Miloša Raičkovića, Vladana Adžića i Draška Božovića.

U prethodna dva duela, Podgoričani su slavili na svom terenu nakon preokreta (2:1), dok su u gostima osvojili bodove u 82. minutu.

“Od kada sam došao, teško smo izlazili na kraj sa Petrovcem, pogotovo pod Malim brdom gdje je teren manjih dimenzija. Oba puta smo dolje slavili sa 1:0. Imali smo igru, bili dominanti, ali nijesmo dobili lako. Vjerujem da će momci ući u utakmicu ozbiljno, da će biti koncentrisani i strpljivi i da ćemo napraviti još jedan dobar rezultat. Tako bismo bili korak bliže odbrani titule, a onda u nastavku radili neke druge poslove koje smo planirali”, ističe 52-godišnji strateg iz Loznice.

Utakmica u Petrovcu počinje u 17 časova.

Send this to a friend