Fudbal

Pobjeda čuva vrh, ali Mornar želi da ostane neporažen

foto: fk-buducnost.me

Sezonu na domaćoj sceni Budućnost je otvorila pobjedom protiv Iskre u Danilovgradu, a istu želju ima i na prvenstvenoj premijeri pred svojim navijačima večeras protiv Mornara, od 19 časova.

Pod Goricom igra tim koji je ove sezone najveći favorit za titulu protiv ekipe čije se ambicije svode na borbu za opstanak u prvoligaškom društvu.

Jasno je kome pripada uloga favorita, s tim što to ne zavarava “plave”. Na terenu treba pokazati koje bolji.

“Najteže su unaprijed dobijene utakmice. Mornar je bio u gotovo istoj poziciji uoči prvog kola, pa je remizirao sa Sutjeskom u Nikšiću. To nam je poruka da u meč moramo da uđemo sa najboljim pristupom. Mnogo toga je na našoj strani i uradićemo sve da pobijedimo”, rekao je vezista Luka Mirković.

Slično razmišlja i napadač Mihailo Perović, povratnik u Budućnost.

“Nema lakih mečeva i od starta treba da budemo fokusirani na trijumf. Imamo kvalitet i nadam se da ćemo obradovati navijače”, nadovezao se Perović.

Može li Budućnost da pobjeđuje u kontinuitetu?

“To je naš cilj, od nas se to očekuje. Mislim da imamo kvalitet da pobjeđujemo u serijama” odgovorio je Mirković.

Jesu li plavi najbolja ekipa u ligi?

“Vjerujem da jesmo”, ističe Mirković.

Namjera Podgoričana je da igraju napadački fudbal. To bi trebalo da odgovara Peroviću koji oko sebe ima saigrače koje bi poželio svaki fudbaler u crnogorskoj ligi.

Iza dvadestjednogodišnjeg ofanzivca su Božović i Mijić, a podrška sa krila stiže od Ivanovića i Vlaisavljevića.

“Riječ je o odličnim igračima koji mnogo znače za špica. Treba malo vremena da se uigramo, ali mislim da će sve biti kako treba. Vjerujem da će biti golova sa moje strane, ali i da ćemo kao tim biti efikasni”, naglašava Perović.

Ostati neporažen

Mornar je od svih prvoligaša posljednji počeo pripreme, od svih je najkasnije formirao tim.

I pored toga je otkinuo bod šampionu kraj Bistrice, a u iznenađenje vjeruje i protiv aktuelnog viceprvaka.

“Imamo najteži mogući raspored na startu, protiv kandidata za titulu, ali prvo gostovanje prošli smo pozitivno. Protiv Budućnosti nas čeka još zahtjevniji ispit jer je protivnik 30-40 odsto jači nego prošle sezone. Spremali smo se tokom sedmice i probaćemo makar da ostanemo neporaženi”, rekao je trener Barana, Aleksandar Madžar.

Send this to a friend