Fudbal

Pobjeda za povratak u borbu za jesenju titulu

Budućnost se vratila u realnu borbu za jesenju titulu nakon pobjede nad Iskrom u 10. kolu prvoligaškog karavana.

Tako su “plavi” prišli lideru na tri boda i u preostalih devet utakmica do kraja polusezone imaju šansu da prestignu Titograd. Poslije tri remija pod Goricom, te slabijih igara i brojki, što je dodatno podiglo pritisak na ekipu, sve što je Podgoričanima bilo potrebno prošlog vikenda je da savladaju Danilovgrađane.

“Samo mi znamo koliko je ovo bio bitan meč za nas, koliko nam znači pobjeda. Bili smo pod još većim opterećenjem nakon ne baš zadovoljavajućih igara i bodovnog salda u dosadašnjem dijelu prvenstva, ali momci su pokazali reakciju. Imamo kvalitet, ali pritisak kao da sputava ekipu da pokaže prave mogućnosti. Poštovanje prema svima, ali nije isto igrati za Budućnost ili ostale klubove. Ovdje je odgovornost veća, a protivnici dolaze sa ogromnim motivom. To i nas tjera da budemo bolji”, rekao je trener Radisav Dragićević.

Grč u igri nestao je poslije gola kojim je Ivanović donio vodstvo u samom finišu prvog poluvremena. Budućnost je djelovala bolje, došla je do pasa, organizovanije i smišljenije je napadala.

“Bilo je prilika, čak i zicera, ali problem slabe realizacije nije riješen u pravom smislu riječi. Vidjelo se poslije gola da smo igrali lakše, da je to izgledalo bolje. Ostaje žal što nijesmo iskoristili još neku priliku, ali najvažnije je da smo pobijedili”, dodao je Dragićević.

“Plavi” u srijedu gostuju Rudaru u prvom meču osmine finala Kupa, a potom imaju utakmicu na strani protiv posljednjeplasiranog Mornara.

“Očekujem da nam pobjeda nad Iskrom bude vjetar u leđa, da podignemo samopouzdanje i uradimo sve da uhvatimo kontinuitet pozitivnih rezultata. Idemo redom.Za dva dana čeka nas težak duel sa Rudarom u Kupu, ali potrudićemo se da se iz Pljevalja vratimo sa povoljnim epilogom uoči revanša pred našom publikom”, zaključio je Dragićević.

Send this to a friend