Fudbal Dečić, ohrabren brejkom u Zeti, sa dosta optimizma očekuje duel protiv Rudara

Potvrditi dobru formu

foto: FK Dečić

Dečić je brejkom u Golubovcima protiv Zete (2:1) pokazao daje u usponu forme, a nakon tri meča bez trijumfa najavio povratak na pravi put. Ohrabreni važnim brejkom Tuzani sa dosta optimizma očekuju duel sa Rudarom, koji je nakon loše serije sada ,,hit šampionata, vezavši šest pobjeda.

Pljevljaci su u nevjerovatnoj seriji, što je dodatno mobilisalo Tuzane da sa oprezom očekuju ovaj duel. Nekadašnji član Rudara, sada vezista Dečića Danilo Marković svjestan je da njegov tim očekuje težak posao, ali se nada pobjedi, koja bi njegov tim dodatno odvojila od konkurenata…

“Igramo sve bolje, a pobjedom protiv Zete ušli smo u ritam koji mi priželjkujemo. Dolazi nam u goste ekipa koja je vezala šest pobjeda i očekujemo veoma tešku utakmicu protiv rivala, koji iz kola u kolo pokazuje da posjeduje veliki kvalitet i sigurno da neće biti lako”, objasnio je vezista Marković.

Dečić je ove sezone dva puta lako nokautirao Rudar u Tuzima je bilo 4:1, a pod snijegom prekrivenim terenom pod Golubinjom 3:0. Ali i pored toga u Dečiću su svjesni da moraju dati maksimum kako bi i treći put nadvisili ,,rudare.

“U meč ulazimo sa velikim motivom da nastavimo pobjedničku seriju i napravimo još veću bodovnu razliku u odnosu na prve pratioce”, dodao je Marković.

Rudar nastavlja bajku

Rudar je bio tim koji je služio da se protiv njega popravlja gol razlika. Zeta je u Pljevljima slavila 3:0, Dečić takođe istim rezultatom, Sutjeska lako došla do 4:0, četiri gola Rudaru dala je i Budućnost… Ali gotovo preko noći promijenilo se sve. Pljevljaci su jesenj i dio završili sa tri vezane pobjede, a 2021. godinu fudbaleri Rudara su otvorili sa još tri pobjede. Sa šest vezanih trijumfa jedini prvoligaš sa sjevera naše zemlje Rudar je iz opasne zone ,,lansiran na prag evropske zone, jer je na samo četiri boda minusa u odnosu na Sutjesku i Dečić. I, upravo protiv Dečića, Rudar ima priliku da nastavi fudbalsku bajku, čime bi Pljevljaci mogli mimo svih očekivanja da promijene ambicije. Ali u timu Rudara skromni su i oprezni.

“Dečić je od starta sezone u vrhu i sigurno da to nije slučajno, već je to ekipa koja ima kvalitet. Baš zbog toga svjesni smo da očekujemo tešku i tvrdu utakmicu. Nema srljanja, moramo biti strpljivi, jer su takve utakmice najteže i često jedna greška može da odluči pobjednika”, objasnio je ofanzivac Rudara Orhan Hajrović.

Veliki problem za Rudar svakako je činjenica da zbog povrede neće moći da nastupi Vuk Striković, koji je sa 10 golova prvi strijelac ekipe i drugi golgeter lige. Ali i pored tog hendikepa u timu iz Pljevalja vjeruju da mogu ostati neporaženi na jednom od najtežih gostovanja…

“To je sigurno veliki hendikep. Bez Strikovića smo mnogo oslabljeni, ali ne smije nas to poremetiti. Vjerujem u moju ekipu i nadam se da ćemo nastaviti niz pobjeda”, objasnio je Hajrović.

Send this to a friend