Fudbal

Poznato koji su klubovi dobili evropsku licencu

FSCG

Budućnost, Sutjeska, Dečić, Arsenal, Mornar i ŽFK reznica dobili su licencu za takmičenje u Evropi, dok su Petrovac, Rudar, Jezero i Mladost odbijeni u prvostepenom postupku, objavila je Komisija za licenciranje klubova Fudbalskog saveza Crne Gore.

Konstatovano je da je ukupno 10 klubova apliciralo za UEFA licencu – Budućnost, Dečić, Sutjeska, Arsenal, Rudar, Mornar, Jezero, Petrovac, Mladost i Breznica.

“Uvidom u dokumentaciju, a na osnovu dokaza o ispunjenosti kriterijuma, Komisija je jednoglasno odlučila da se izda licenca za takmičenja u organizaciji UEFA za FK „Budućnost“, FK „Sutjeska Meridianbet“, FK „Dečić Admiral bet“, FK „Arsenal“, FK ,,Mornar“ i FK „Breznica“. Zahtjev za izdavanje licence za UEFA klupska takmičenja za sezonu 2024/25 odbijen je u prvostepenom postupku za OFK „Petrovac“ i FK „Rudar“ zbog neispunjavanja finansijskih kriterijuma, dok su zahtjevi FK „Jezero“ i OFK ,,Mladost Lob.bet“, odbijeni zbog nedostavljanja licencne dokumentacije u roku propisanom Pravilnikom o licenciranju”, saopšteno je iz FSCG.

Send this to a friend