Fudbal

Prekinuti lošu tradiciju

Fudbaleri Lovćena ugostiće danas u Danilovgradu ekipu OFK Titograda. I u pretposljednje kolo ove sezone Cetinjani ulaze bez većeg rezultatskog imperativa. Za trenera cetinjskog kluba današnji meč biće još jedna dobra šansa da što bolje uigra ekipu pred finale Kupa i baraž mečeve za opstanak u elitnom društvu.

U prethodnom kolu, Cetinjani su na istom mjestu gdje će danas igrati za bodove, izgubili od Iskre sa 0:2, ali i pored poraza strateg Lovćena nije bio nezadovoljan igrom svojih izabranika. Šansu da prekinu mini seriju od dva poraza, Cetinjani će imati protiv ekipe koja se bori za Evropu i kojoj su bodovi preko potrebni.

Mladi fudbaler tima iz prestonice, Božidar Bujiša, smatra da njegova ekipa ima kvaliteta da pobijedi “romantičare”, prvi put poslije pet godina.

“Nakon serije dobrih rezultata pretrpjeli smo dva poraza. Ipak i pored neuspjeha u tim mečevima, igrali smo solidno. Posljednje utakmice u prvenstvu služe nam da se što bolje uigramo pred finale Kupa i baraž mečeve. Iako nam bodovi nijesu previše potrebni, motivisano ulazimo u današnji susret. Želimo da prekinemo post dug pet godina u duelima sa OFK Titogradom. Smatram da imamo kvaliteta da odigramo dobro i da prekinemo tu lošu tradiciju”, istakao je Bujiša.

Petrović: Favoriti smo

Nakon dvije vezane pobjede, fudbaleri OFK Titograda danas putuju u Danilovgrad, gdje će ih kao domaćin ugostiti Lovćen. Na papiru, ekipa koju sa klupe vodi austrijski strateg Peter Pakult, je favorit, ali će svakako to morati da dokažu na terenu.

Dvostruki strijelac u prethodnom susretu sa Mornarom Zoran Petrović, kazao je za klupski sajt da od duela sa Cetinjanima očekuje samo pobjedu.

“Igramo protiv ekipe koja će igrati baraž da ostane u Prvoj ligi, ali će igrati i finale kupa Crne Gore. Mi u ovaj meč ulazimo sa željom da osvojimo tri boda, nadamo se kiksu Zete, kako bi kroz prvenstvo došli do evropskog takmičenja. Igrali smo dobro u prethodnim mečevima i nemamo razloga da sumnjamo u sebe. Favoriti smo i tu ulogu ćemo preuzeti”, poručio je Petrović uoči današnjeg meča.

Send this to a friend