Fudbal

Remi po volji lidera

Duel Dečića i lidera Sutjeske, završen bez golova juče na Tuškom polju, donio je novi tovar briga za ekipu sa začelja tabele. Ironično, jer ekipa koja se branila tokom gotovo cijelog meča, protiv proaktivnih i rastrčanih Nikšićana, morala je igrati na pobjedu.

U takvoj situaciji, rijetke prilike, poput polukontre kada je desno krilo Lazarević šutirao iskosa preko gola u 41. minutu, su mršav bilans ekipe Tuzana. Dečiću su potrebne pobjede što prije, kako bi smanjio zaostatak za Petrovcem i Komornu borbi za mjesto u baražu za opstanak. Trijumfi će doći isključivo kvalitetnijom, ali i mnogo odvažnijom igrom.

“Mi smo prinuđeni da odigramo defanzivno. Šanse koje i smo priželjkivali iz kontre nijesu došle. Svjesni smo i da mora bolje u teškoj borbi za opstanak, sada smo  neporaženi u dva meča i nadamo se boljim partijama”, rekao je trener Dečića Viktor Trenevski.

Sutjeska je željela pobjedu, ali po prikazanom teško da ju je i zaslužila. Stefan Lončar je bio najbliži golu, ali je sreća bila saveznik domaćina.

“Teren je bio težak i otežao nam je igru. Željeli smo trijumf, to se vidjelo. U | finišu nam je ponestalo snage, šteta što nijesmo iskori§ stili neku od brojnih prilika iz prvog dijela utakmice. To  što smo nastupili oslabljeni nas je dijelom sputalo”, kazao je Nikola Rakojević, strateg Nikšićana.

Send this to a friend