Fudbal 1.CFL

Šampion pred jedinom tvrđavom koju nije osvojio

Fudbalska mašinerija Mladena Milinkovića protutnjala je ove sezone praktično kroz sve gradove i stadione u Crnoj Gori, ali jedna “tvrđava” ostala je neosvojena. Ili bolje reći, na tom mjestu “plavo-bijela” armija” je “razbijena”.

Podgorica i Budućnost “oči u oči” na “DG areni” prvi put na ovom stadionu od 3. kola, kada je ekipa Milorada Pekovića nanijela težak poraz šampionu (4:0). Vrijeme je za 21. rundu Telekom 1. CFL.

“Veoma dobro znamo da nam je Podgorica neugodan protivnik, pored Iskre najneugodniji. Porazili su nas u prvom dijelu i to je naš najubjedljiviji poraz od kada sam ja trener Budućnosti”, poručio je Milinković.

Na “DG areni” znaju da im dolazi najbolji tim Crne Gore, ali vjera u novi trijumf nikada se ne gubi…

“Naravno da je moguće da se ponovi ishod iz prvog meča. Samo za to će nam trebati mnogo truda i malo sreće. Iskreno, bih bio zadovoljan sa bilo kojom pobjedom”, istakao je kapiten Podgorice Nikola Čelebić.

Mnogo toga se promijenilo od tog 29. avgusta. Budućnost od pomenutih 4:0 nije poražena, a od tada je nanizala čak 15 pobjeda i dva remija i praktično već obje ruke stavila na šampionski pehar.

“Budućnost je, koliko imam prilike da pročitam, već osvojila titulu i u tom klubu se okreću nekim drugim stvarima. Mislim da možemo to da iskoristimo taj neki njihov fokus na drugo takmičenje”, ne krije Čelebić. “Naravo, uz to moramo da budemo 100 posto fokusirani i da damo maksimum kako bismo pobijedili najbolju ekipu u crnogorskom šampionatu.”

A želja Budućnosti je da što prije i matematički obezbijedi titulu.

“Podgorica vjerovatno ima velike ambicije, ali imamo i mi svoje ciljeve i planove. Bodovna razlika je veća za bod (ukupno plus 19), ne skrivamo da ćemo titulu pokušati što prije možemo i matematički da riješimo kako bismo neke druge planove realizovali”, jasan je Milinković.

Poslije fenomenalnog starta, Podgorica je u nastavku igrala “toplo-hladno”, a proljećnju polusezonu otvorila je porazom od “fenjeraša” Petrovca (2:1).

“Ni Budućnost, a ni mi nismo ostvarili zacrtano na startu, tako da vjerujem da ćemo u ovom duelu i jedni i drugi ići na pobjedu”, nema dilemu Čelebić.

Budućnost je na startu “proljeća” remizirala sa Sutjeskom (1:1).

“Očekujem tešku utakmicu danas, ali isto tako očekujem da budemo bolji nego protiv Sutjeske”, jasan je Milinković.

Utakmica će početi u 16 sati.

Send this to a friend