Fudbal Novica Eraković želi duplu krunu

Šampionski pogled s vrha

Baš kao što se i očekivalo, u posljednjem meču kraj Bistrice nije viđeno mnogo prilika za gol, jer Zeta od početka šampionata igra vrlo tvrdo i svega tri puta im se zatresla mreža, ali šampion je opravdao očekivanja svojih najvjernijih navijača i upisao tri boda.

Uoči utakmice “plavo-bijeli” su priželjkivali da rano postignu pogodak i uspjeli su, i to već u drugom minutu, a prvi put u ovom šampionatu na listu strijelaca upisao se mlađani Novica Eraković. Ubrzo je stiglo izjednačenje, ali u nastavku je Ćetković ovjerio nadmoć domaćih, pa je Sutjeska zasluženo pošla na prvenstvenu pauzu, sa bodom više od Budućnosti.

Nikola Rakojević je oslobodio sve prvotimce obaveza dva dana, a onda će se ponovo lopta zakotrljati kraj Bistrice i šampion će se truditi da nastavi niz bez poraza. Nikšićanima je dobrodošla pauza, jer prilično su umorni, a nekoliko prvotimaca se u posljednje vrijeme i povrijedilo. Janković je prije vremena morao napustiti i posljednji meč, čak je i nastup Kojaševića bio pod znakom pitanja, Ciger je odsustvovao, Vlaisavljević još nije u pravoj formi, ali svi oni bi trebalo da budu orni do sljedećeg prvenstvenog meča, a to je gostovanje Iskri.

“Iskreno, pribojavali smo se ove utakmice. Zeta tradicionalno dobro igra s nama, a ove sezone su posebno prepoznatljivi po čvrstoj odbrani. Uostalom, svega tri gola su primili. Na vrijeme smo poveli i otvorili meč kako smo priželjkivali. Drago mi je što sambio strijelac, to je moj prvijenac. Maksimalno odgovorno smo igrali do kraja i mislim da smo nadigrali Zetu, zasluženo slavili i zadržali lidersku poziciju. Igranje na evropskoj sceni ostavilo je velike posljedice i kasno smo ušli u pravu formu, ali nakon ove pauze mislim đa ćemo biti potpuno drugačiji. Važno je što smo se približili i završnici kup takmičenja. Ne skrivamo ambicije da ove sezone objedinimo titule i mislim da je ta priča s Lovćenom već završena, jer u prvom meču smo ih dobili 4:0 i revanš će biti puka formalnost”, kaže prvotimac Sutjeske Novica Eraković.

Ni ovaj fudbaler se ne opterećuje redosljedom na tabeli. Tvrdi da će do kraja šampionata igrati svaku utakmicu kao daje najvažnija.

“Jasno je da Budućnost želi titulu, to su najavili prije početka prvenstvene trke, ali najavljivali su i lani, pa smo je ponovo mi osvojili. Ne opterećujemo se njihovim učinkom. Uostalom, igraćemo još tri derbija do kraja i mislim da će ti međusobni dueli najviše uticati na konačni redosljed. Dugje šampionat, pred nama je i zimska pauza kada će se rivali, vjerovatno pojačati, ali nama ne fali samopouzdanja i sigurni smo da ćemo igrati sve bolje”, ističe Eraković, koji je kao omladinac sve češće u startnoj postavi Sutjeske, a zapažene partije je pružao i ljetos na međunarodnoj sceni. Zbog toga je i zavrijedio poziv selektora, pa će ovih dana biti na okupu s reprezentacijom.

Send this to a friend