Fudbal Liga šampiona

Savić čeka prvaka Evrope

Vodio je velike duele sa nedodirljivima Mesijem i Ronaldom, često nalazio lijek i za njihovu magiju, a sada će ponovo imati priliku da pokaže koliko je dobar protiv trenutno najboljih.

Konačno kreće nokaut faza Lige šampiona, a našeg Stefana Savića očekuje najteži mogući zadatak, ujedno i super derbi osmine finala njegov Atletiko Madrid dočekuje šampiona Evrope i ubjedljivo najbolji tim Engleske ove sezone Liverpul.

Pitanje koje ovih dana često postavljaju mediji na Ostrvu je da li će Jirgen Klop moći da sprovede svoju leteću napadačku igru protiv majstora defanzive kakav je Dijego Simeone. Ipak, kada se očekivalo da će “kolćenorosi” sa pojačanjima koja su stigla tokom ljeta da zablistaju, desilo se suprotno. Atletiko je neprepoznativ ove sezone, u Primeri je postogio 25 pogodaka na 24 utakmice, a od posljednjih sedam mečeva dobio je samo jedan.

“Napustio sam ‘Mestaju’ sa dobrim osj ećaj em, prij e svega zbog želj e moj ih igrača, velikog rada i presinga”, dotakao se Simeone remij asa Valensijom (2:2) za vikend. “Možda mnogi sumnjaju u Atletiko pred meč sa Liverpulom, ali mi smo potpuno mirni i posvećeni”.

Ćolo vjerovatno na večerašnjem meču neće moći da računa na nedovoljno oporavljene Žoao Feliksa, Dijega Kostu i Ektora Ereru.

“Olimpiko” u Rimu (dva puta), “Vembli” u Londonu, “Park prinčeva” u Parizu, “Ataturk” u Istanbulu, a od juna prošle godine i Atletikov “Metropolitano” stadioni su na kojima je Liverpul pokorio Evropu. Zbog toga ne treba naglašavati koliko će večerašnji povratak na mjesto uspjeha značiti Klopu i njegovim igračima. Uostalom nakon žrijeba njemački stručnjak je govorio baš o uspomenama sa novog stadiona Atletika.

Sada je fokusiran samo na rivala…

“Atletiko možda ima problema sa postizanjem golova, ali dugo sam u fudbalu i znam koliko takve ekipe mogu da naprave problema svakom napadu. Posebno je u tome dobar Simeoneov Atletiko”, istakao je Jirgen Klop.

Tvorac moćnog Liverpula je nastavio u sličnom tonu.

“Možda su postigli 25 golova u La ligi, ali primili su samo 17. Ako neko umije da igra na rezultat onda je to gospodin Simeone”.

Atletiko ili Liverpul, čelična odbrana ili leteći napad, Stefan Savić ili Salah, Mane i Firmino.

Jednako zanimljiv i pakleno dobar fudbal treba očekivati i u drugom meču večeri kada je u pitanju osmina finala Lige šampiona u Dortmundu će se sudariti dvije mašine za golove Borusija i Pari Sen Žermen.

U centru pažnje i večeras će biti Erling Haland, koji je u grupnoj fazi tresao mreže u dresu Salcburga, a sada se isto očekuje od njega i u Dortmundu.

Nevjerovatan je, na šest utakmica postigao je osam golova. Međutim, volimo da igramo protiv takvih igrača znamo daje motivisan, ali mi smo PSŽ”, poručio je kapiten tima iz Pariza Tijago Silva.

Send this to a friend