Fudbal

Betis šokirao Real, Savić sa Atletikom osvojio San Mames

foto: atleticodemadrid.com

Fudbaleri Atletiko Madrida pobijedili su u gostima Atletik Bilbao 2:1 u petom kolu Primere, dok je Real opet razočarao, večeras je poražen od Betisa.

Kolčonerosi su se popeli na drugo mjesto drugom uzastopnom, a trećom ukupno pobjedom u šampionatu. Izabranici Dijega Simeonea imaju četiri boda manje od lidera Barselone.

Stefan Savić odigrao je cijeli meč na poziciji štopera u paru sa Dijegom Godinom. Filipe Luis igrao je na lijevom beku i napravio je penal u finišu prvog dijela. izgubio je loptu na ivici šesnaesterca i u pokušaju da ponovo dođe do nje srušio je Raula Garsiju. Ipak imao je sreće, pošto je Jan Oblak fenomenalno zaustavio precizan udarac Adurica sa bijele tačke.

Gosti su na San Mamesu poveli u 55. minutu. Odlična je bila akcija i lijepa asistencija Kokea za Koreu koji je bez problema pogodio praznu mrežu.

Drugi gol stigao je nakon pasa Grizmana preko glave bez gledanja za Karaska, koji je lijepo umirio loptu, a onda iz teškog ugla pogodio dijagonalu.

Real za razliku od prethodne sezone ne dobija mečeve protiv uslovno rečeno manjih rivala. Uprkos dominaciji u većem dijelu meča, aktuelni šampioni su pognute glave napustili teren, jer je u 94. minutu poslije izuzetne akcije Sanabrija glavom iskoristio odličnu asistencju Baragana i donio tri šokantna boda Betisu.

Real je napadao, imao 59% posjeda lopte, 27 pokušaja ka golu, ali nije pomogao ni povratak Ronalda. Najbliži pogotku bio je Bejl koji je u 75. minutu fenomenalno šutirao petom, ali je golman gostiju Adan vrhovima prstiju loptu sproveo na stativu.

Okvir se tresao i nakon pokušaja Karvahala koji je inače u trećem minutu meča spasio svoj tim minusa, jer je sa gol linije izbio Sanabrijin pokušaj.

Ipak odgovora nije bilo u sudijskoj nadoknadi, pa Real kasni sedam bodova za Barselonom poslije pet kola.

Send this to a friend