Fudbal jezero na sjajan način izborilo opstanak u eliti

Sezona za nezaborav

Dvadesetrogodišnji kapiten Jezera Meldin Drešković jedan je od igrača koji je u minulom prvenstvu skrenuo pažnju na sebe. Izabran je u najbolju jedanaestercu “Telekom” 1. CFJ1 i jedan je od najzaslužnijih što su Plavljani bez baraža izborili opstanak u eliti.

“Iza mene i Jezera je jedna veoma uspješna sezona u svakom smislu te riječi. Ha početku smo imali cilj da ne budemo ekipa koja će da direktno ispadne iz lige, ali kako je odmicala sezona ciljevi su se mijenjali”, rekao je Meldin Drešković.

Drešković je dodao da je više nego zadovoljan sa partijama koje je pružao tokom čitave sezone.

“Iako mi je bila prva godina da igram najveći rang crnogorskog fudbala, pokazao sam i dokazao svoj kvalitet što potvrđuje i nagrada u top 11 fudbalera lige. Prije dvije godine sam se sa matičnim klubom borio za opstanak u Drugoj ligi, a već ove godine sam izabran u tim sezone što je ogroman uspjeh. Zahvalan sam upravi Jezera, stručnom štabu a najviše svojim saigračima bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće”.

Pouzdani defanzivac je dodao da su im navijači falili tokom čitave sezone.

“Ko je pratio baraž prošle godine protiv ekipe Koma, mogao je da vidi bukvalno značenje rečenice ‘navijači su 12 igrač na terenu’. Žao mi je što nijesmo imali priliku da pred njima igramo, ali mislim da ćemo već od s ledeće sezone imati tu mogućnost, što će mnogo značiti u svakom smislu”.

Nakon odličnih partija, ostaje otvoreno pitanje ostaje li ili traži veći klub.

“Ugovor sa Jezerom mi ubrzo ističe i postoje interesovanja kako klubova iz domaće lige tako i iz inostranstva. Spreman sam za nove izazove, da napravim korak naprijed u svojoj karijeri. Ukoliko dođe odgovarajuća ponuda, napustiću Jezero i oprobati se u nekoj novoj sredini”.

Igrao je u selekcijama Crne Gore do 17 i 19 godina.

“Ukoliko napravim transfer u inostranstvo i budem igrao dobro, nadaću se pozivu za A selekciju. U fudbalskom svijetu, no mnogima je najveće dostigunuće igrati za svoju državu”.

Ha kraju kaže da je trener Milija Savovićuradio puno.

“Mislim da će Savović svojim znanjem i iskustvom mnogo donijeti ekipi iz Nikšića i želim mu uspjeh kako u predstojećim kvalifikacijama u Evropi, tako i u sledećoj sezoni”, istakao je Drešković.

Send this to a friend