Fudbal

Stiže vikend pun derbija

Niz fantastičnih fudbalskih mečeva čeka nas predstojećeg vikenda, nakon čega će uslijediti reprezentativna pauza.

Subota nam donosi dva spektakla. Najprije će se u Bundesligi sresti Dortmund i Bajern u Der Klasikeru.

“Milioneri” imaju četiri boda prednosti i u slučaju pobjede mogli bi napraviti lijepu zalihu pred prvim favoritom za bundesligaški naslov.

“Izgubimo li, razmak će biti sedam bodova, a to je puno. Ipak, u slučaju naše pobjede biće samo bod razlike, a to je malo“, nasmijao se Niko Kovač na današnjoj konferenciji za medije.

Meč na Signal Iduna parku počinje u 18.30 časova.

Nakon velikog njemačkog derbija, strasti će dostići vrhunas jer slijedi argentinski Superklasiko između Boke Juniors i River Platea s nikad većim ulogom.

Naime, prvi put u svojoj istoriji dva argentinska velikana srešće se u finalu Kopa Libertadores. Prva runda igra se na Bombonjeri od 21 čas.

Drugog dana vikenda vas očekuju još tri derbija. Dan će vam početi derbijem grada Mančestera – Siti i Junajted sastaće se prvi put nakon što je prošle godine Murinjova ekipa na Etihadu prolongirala Sitijevu proslavu titule.

“Ovaj okršaj nije poseban zbog naše prethodne utakmice, s jedne strane vam je Junajted s druge Siti, pa zar to nije dovoljan mamac?“, smatra Murinjo. Meč je zakazan za 17.30.

Iako je PSŽ – Marselj najveći francuski derbi, proteklih nekoliko godina susret Parižana s Monakom odlučivao je o tituli.

Ovog puta ekipa našeg Stevana Jovetića je u velikoj krizi, ali nema sumnje da će klub iz Kneževine uraditi sve da prekine pobjednosni niz aktuelnog prvaka koji krupnim koracima gazi ka odbrani trofeja.

I za kraj ostaje derbi između Milana i Juventusa. “Rosoneri” su u šampionatu vezali tri trijumfa i u dobrom raspoloženju čekaju ljutog rivala. Idealna prilika za Đenara Gatuza da dokaže da zaslužuje kormilo tima sa San Sira.

Juventus je već napravio lijepu zalihu u Seriji A, ali uvertira za ovaj meč nije bila prava. Naime, “Stara dama” je nesrećno poražena od Mančester junajteda u Ligi šampiona.

Eventualni trijumf u Milanu natjerao bi navijače “bjankonera” da zaborave taj neuspjeh.

Tags
Send this to a friend