Fudbal

Sutjeska i Grbalj – za trofej i Evropu

Fudbaleri Sutjeske i Grblja vodiće sjutra veče na Gradskom stadionu u Podgorici borbu za trofej namijenjen pobjedniku Kupa Crne Gore za sezonu 2016/17.

Dan uoči velikog finala o očekivanjima dva tima govorili su treneri i kapiteni – Sutjesku su na konferenciji za novinare u Kući fudbala predstavljali šef tručnog štaba Nikola Rakojević i kapiten Ivan Bošković, dok su u ime tima iz Radanovića govorili trener Miljan Radović i defanzivac Milan Carević.

Nikola Rakojević po drugi put će predvoditi ekipu u finalu najmasovnijeg takmičenja – nakon trofeja osvojenog sa ekipom Mladosti iskusni stručnjak imaće priliku da ponovi uspjeh sa klubom iz Nikšića.

“Prvenstvo i Kup su potpuno dva različita formata takmičenja. U prenstvu imate mogućnost popravnog ispita, u Kupu je to nemoguće, pogotovo u finalnoj utakmici. Tokom ovog takmičenja koncentrisani ste samo na jedno a to je finalni meč i osvajanje trofeja. Ako ne dođete do finala niste ništa uradili jer je samo pobjeda u finalnom meču dobar rezultat u Kupu. Sutjeska do sada nije osvojila ovo takmičenje, nedostaje nam taj trofej i imamo priliku da napravimo odličan rezultat. Ukoliko budemo radili sve što smo radili na mečevima u dosadašnjem toku ovog takmičenja mislim da možemo ostvariti željeni rezultat. Nažalost nismo uspjeli da kroz prvenstvo izborimo nastup u Evropskim takmičenjima naredne sezone i imamo priliku da kroz Kup dođemo do mjesta koje vodi u kvalifikacije za Evropa ligu. Samo finale Kupa sa sobom nosi određenu dozu pritiska i to što nismo uspjeli da u prvenstvu ostvarimo jedan od zacrtanih ciljeva ne bi trebalo dodatno da opterećuje igrače. Za protivnika imamo odličnu ekipu Grblja, predstavljaju spoj mladosti i iskustva i veoma su kompaktna ekipa. Ostvarili su ligaški cilj, izborili opstanak i sad imaju priliku da sezonu završe osvajanjem trofeja, što je sigurno veliki motiv pogotovo za mlade igrače”, rekao je iskusni stručnjak.

Trener Grblja Miljan Radović vjeruje da njegov, nakon eliminacije tri velika favorita, može do pobjede i u finalnom duelu sa klubom bogate tradicije kakav je Sutjeska.

“Lijepo je znati da je klub na putu do finala eliminisao tri favorita za osvajanje trofeja. Mladost, Budućnost i Rudar su već za nama, na putu do trofeja ostao je još jedan velikan crnogorskog fubala, ekipa Sutjeske. To je veliki klub, sa izuzetnim trenerom. Uvijek imaju evropske ambicije i to što nisu izborili plasman u Evropu kroz prvenstvo sigurno će stvoriti pritisak na njihove igrače. Mi smo, sa druge strane, ostvarili ciljeve zacrtane pred početak sezone i imamo priliku da napravimo nešto više i dođemo do prvog trofeja u istoriji kluba. Ulazimo rasterećeni u sjutrašnje finale i to je veoma bitno za naše mlade igrače”, rekao je trener tima iz Radanovića.

Ivan Bošković, iskusni napadač i kapiten Sutjeske, ističe da Nikšićani žele da sezonu završe sa izborenim plasmanom u evropska takmičenja.

“Svako finale je specifično i tu nema favorita. Poznajemo dobro ekipu Grblja, tri puta smo igrali ove sezone, sva tri meča su završena bez pobjednika i vjerujem da nas očekuje još jedna teška i taktički zahtjevna utakmica. Za nas finale ima posebnu težinu jer je za nama sezona koja je bila fudbalski dobra ali ne i rezultatski. Želimo da izborimo plasman u Evropu, postoji pritisak ali smatram da upravo taj pritisak može da bude motivi više da kroz požrtvovanost i agresivnost pokažemo kvalitet i osvojimo trofej”, kazao je iskusni napadač Sutjeske.

Kapiten Grblja Milan Carević ističe da će se zajedno sa saigračima potruditi da osvajanjem trofeja obraduje sve navijače tima iz malog primorskog mjesta.

“Očekuje nas težak meč protiv ekipe koja je vođena od strane iskusnog stručnjaka. Mi ćemo se potruditi da ispoštujemo sve dogovoreno sa stručnim štabom, da damo svoj maksimum i ukoliko bude tako siguran sam da možemo osvojiti trofej. Bio bi to veliki uspjeh za nas, klub iz malog mjesta u kojem svi žive za uspjehe i što duže trajanje Grblja .Daćemo sve od sebe da obradujemo sve naše navijač”,  rekao je Carević.

Finale Kupa Crne Gore odigraće se sjutra veče na Gradskom stadionu u Podgorici od 20.30.

Finalni meč najmasovnijeg takmičenja vodiće sudijski tim koji će predvoditi Milovan Milačić, kojem će asistirati Đorđije Ražnatović i Jovica Tatat, dok će četvrti sudija biti Miloš Bošković. Ulogu delegata obavljaće Goran Dendić.

Send this to a friend