Fudbal

Sutjeska pravi novi korak ka tituli

Ako je suditi po trenutnom rasporedu na tabeli, ali i sastavu timova, Nikšićane danas očekuje jedna od najtežih proljećnjih utakmica, pa moglo bi se reći i najvažnijih, jer ako i protiv Mladosti upišu sva tri boda, jasno je da su šanse da ostanu ove sezone bez titule svedene na minimum.

Dakle, ukoliko Sutjeska danas bude slavila, Nikola Rakojević bi već mogao ozbiljnije da se pozabavi i podmlađivanjem prvog tima, jer na kraju je najmanje bitno hoće li šampionski pehar biti osvojen sa bodom ili 20 više od prvog pratioca.

Spreman je lider za odgovornu igru i požrtvovan pristup od samog početka. Veliki je hendikep što danas kraj Bistrice neće zaigrati najbolji strijelac “plavo-bijelih” Igor Ivanović, koji je zadobio tešku povredu nosa u prethodnom meču sa Zetom, ali to ne znači da neće biti ubojiti, jer starteg Nikšićana na raspolaganju ima Denkovića, Merdovića, Markovića, Kordića…

I Merdović je svjestan odgovornosti uoči ovog derbija.

“Naravno, očekujemo težak meč. Mladost je Nikšićanima tradicionalno nezgodan rival, prema mom mišljenju, oni ove sezone imaju i ponajboji tim u takmičenju, ali naš cilj je jasan. Pobjedom ostvarujemo veliki iskorak ka trofeju i svjesni smo značaja utakmice. Uostalom, jasno je da će to biti dobra prvenstvena utakmica, da će gosti doći motivisani, jer igraju s liderom koji prvom pratiocu bježi sa čak 16 bodova. Nećemo nastupiti u najjačem sastavu, ali ove sezone Sutjeska u mnogim mečevima nije bila kompletna, pa je pobjeđivala. Atmosfera u ekipi je odlična, znamo što želimo i vjerujem da ćemo uspjeti. Nemamo nimalo lak raspored, svi su motivisani kad igraju protiv nas, a možda nas je i taj poraz od Petrovca na startu proljeća prizemljio, pa sad drugačije gledamo na kompletnu prvenstvenu trku i izazove koji nam predstoje”, kazao je napadač nikšićkog prvoligaša Luka Merdović.

Motivisano na lidera

Mladost je drugi dio sezone otvorila pobjedom protiv Dečića, a onda je u dva gradska derbija vezala dva remija. Iako je u prethodnom kolu osvojila samo bod protiv Zlatičana, ,,romantičari” su prišli trećeplasiranoj Zeti, ali najteži posao ,,crvene” čeka danas, kada gostuju lideru, ekipi Sutjeske.

“Svjesni smo da je ovo za nas veoma težak ispit. Sutjeska igra odlično, potvrđuje iz kola u kolo da su zasluženo lideri i sigurno da neće biti lako. Međutim, duel protiv lidera donosi poseban motiv i nastojaćemo da zadržimo dobar ritam”, kazao je Jovan Nikolić, vezista Mladosti.

Podgoričani će danas biti znatno oslabljeni zbog kartona nema Marka Roganovića i Janka Simovića. Baš zbog toga jasno je da četu trenera Veska Steševića čeka teška misija.

“To će donijeti određene promjene u ekipi. Sigurno da je to veliki hendikep, jer se radi o dva igrača iz naše odbrane”, objasnio je Nikolić, nekadašnji kapiten Sutjeske.

“Sigurno da nije svejedno igrati protiv matičnog kluba. Ali, profesionalac sam i potrudiću se da dam maksimum kako bi ostvarili što povoljniji rezultat”, naglasio je Nikolić.

Send this to a friend