Fudbal 1.CFL

Sutjeska traži nastavak niza

U Sutjesci su ubijeđeni da će nastaviti seriju bez poraza, te na kraju polusezone pripisati još tri boda, tim prije što im je današnji rival veliki dužnik jer su sa Petrovcem igrali dva puta i nijesu uspjeli da ga savladaju.

“Ovog puta moraćemo malo drugačije igrati s njima. Ne smijemo dozvoliti da povedu, pa da jurimo rezultat, već od početka zaigrati agresivno. S manjim oscilacijama tako igramo posljednjih nekoliko kola i to nam donosi dobre rezultate. Moramo slaviti, a onda slijedi zaslužen odmor, pa se nadam da ćemo na proljeće biti mnogo uspješniji”, riječi su defanzivca Sutjeske Darka Bulatovića.

Petrovac je na začelju tabele, ali strateg Nikšićana Miljan Radović kaže da mora ponoviti kako oni u svaki meč ulaze s najvećim ambicijama, te da želi u zimsku pauzu ući sa tri boda više.

“Svaka utakmica je priča za sebe, nikoga nije lako pobijediti, ali i Sutjeska će biti „tvrd orah“ u završnici. U dobroj smo formi, za očekivati je da dođemo do bodova, ali dominaciju treba dokazati na terenu. Ne može se u svakom meču očekivati ubjedljiva pobjeda kao prije nekoliko dana protiv Titograda, ali važno je da igramo dobro. Tokom zimskih priprema igrači će morati da isprate još neke zadatke, tako da se nadam uspješnijem proljeću. Čini mi se da nam ne fali samopouzdanja, igrači su umorni, ali svjesni da je ovo posljednje jesenje kolo i da moraju dati sve od sebe”, kazao je Radović.

Loše stoje stvari za Petrovac u finišu polusezone. Na dnu je tabele, sa pet bodova manje od Titograda, a prije pauze igraće sa ekipama iz vrha – poslije duela sa Sutjeskom čeka je zaostali sa Budućnošću.

Teško je očekivati da bi tim Nenada Vukčevića na kraju fudbalske jeseni mogao do napretka na tabeli, ali bi i svako smanjivanje zaostatka bilo pozitivna stvar.

“Idemo u Nikšić da probamo da iznenadimo protivnika i izađemo sa terena uzdignute glave. Sve osim poraza za nas je odličan rezultat”, poručio je golman Sava Mugoša, koji bi trebalo da se prvi put ove sezone nađe na golu Petrovca.

,,Nebo-plavi“ se uzdaju i u dobra izdanja u prethodnim okršajima sa Sutjeskom.

“Ne znamo za poraz u posljednja tri meča sa Sutjeskom, što nam daje za pravo da se nadamo pozitivnom rezultatu. Ne predajemo, uradićemo sve da se izvučemo iz situacije u kojoj se nalazimo. Vjerujem da korak ka tome možemo da napravimo u Nikšiću”, poručio je Mugoša.

Send this to a friend