Fudbal CFL

Sutjeska u top formi: Pobjede uz dobru igru

foto: fscg.me

Odigrali su četiri utakmice, upisali isto toliko pobjeda i pokazali najviše na startu nove sezone u Telekom 1. CFL.

Fudbaleri Sutjeske sjajnu seriju nastavili su prije dvije noći sigurnom pobjedom protiv Rudara u Pljevljima 1:0.

Nikšićani su ovim trijumfom zaposjeli prvo mjesto sa 12 bodova, ali ono što posebno može da raduje trenera Miliju Savovića i njegove saradnike je osam postignu tih golova, anijedan primljeni.

Na startu sezone “plavo-bijeli” djeluju izuzetno čvrsto u odbrani, organizovano, doku napadu imaju dovoljno kvaliteta i širine, pa na svakom duelu iskoči neko novi. Dobre partije iz evropske avanture Božo Marković i drugovi prenijeli su na domaći šampionat i jasno potvrdili kakve su im ambicije.

“Prikazali smo dobru igru, mogli smo postići još jedan gol. Međutim, mirno smo priveli meč kraju i mislim da smo zasluženo slavili”, osvrnuo se iskusni napadač na gostovanje pod Golubinjom.

Do prve pauze ima da se odigraju još dvije runde, a u narednoj Sutjeska je domaćin Iskri.

“Imamo vremena do naredne utakmice da se oporavimo. Imamo veliki roster igrača, tako da mislim da umor neće biti problem”, dodao je Marković.

A, veliki problem mogla je da napravi teška povreda Dragana Grivića u meču protiv Jezera u prošlom kolu. Međutim, Nikšićani su odreagovali na pravi način i pokazali mentalitet veliki ekipa. Zadovoljni su igrači, a zadovoljan je i pomoćni trener Dejan Jelenić (vodio ekipu protiv Rudara zbog suspenzije Milije Savovića).

“Sve u svemu, u odnosu na gust raspored, koji smo imali i u odnosu na povredu Grivića naš učinak je stopostotan. Nadam se da ćemo tako nastaviti. Čestitam momcima, idemo dalje”, poručio je Jelenić

Send this to a friend