Fudbal

Sve za pobjedu

Rudaru se malo zakomplikovala borba za opstanak bez baraža nakon što se od zone spasa udaljio četiri boda. Ipak, sve to može da se promijeni ukoliko Pljevljaci danas pred svojim navijačima savladaju Iskru, direktnog konkurenta za izbjegavanje doigravanja.

“Ovo je utakmica koja može da nam donese mnogo u zacrtanom cilju, a to je opstanak bez baraža. Tokom proljećne polusezone smo pokazali da smo čvrsta ekipa, da teško primamo golove i da možemo da se vratimo i kada nam rezultat ne ide naruku. Iskra je opasan tim, sa dosta rotacija na svim pozicijama. U Pljevlja dolaze sa dosta samopouzdanja nakon što su u prošlom kolu do trijumfa stigli u sudijskoj nadoknadi. Znamo da ne zavisi sve od nas, ali igramo kući i uradićemo sve da stignemo do trijumfa koji bi nam mnogo značio”, rekao je ofanzivac Rudara, Marko Vuković.

Bez straha

Osokoljeni dobrom igrom protiv Petrovca i činjenicom da su poslije dužeg perioda uknjižili tri boda na stadionu “Braća Velašević”, fudbaleri Iskre sa razlogom očekuju pozitivan rezultat i pod Golubinjom.

Stručni štab Iskre posebno raduje podatak da su u prethodna tri susreta sa Mornarom, Lovćenom i Petrovcem osvojili čak sedam bodova nakon preokreta, odnosno kada su protivnici prvi dolazili do vodstva.

“Dokazali smo da imamo karakter i da nam je psihološka spremnost na zavidnom nivou. Međutim, ovo je meč koji i jednoj i drugoj ekipi znači mnogo i od čijeg ishoda može zavisiti konačan poredak na začelju tabele. Znamo daje ovo za Rudar utakmica biti ili ne biti, ali to nije naša stvar jer mi imamo svoju računicu kako bi se iz Pljevalja vratili neporaženi”, rekao nam je trener Aleksandar Nedović koji se uzda i u tradiciju minulih susreta sa Rudarom.

U posljednjih nekoliko sezona Iskra je na gostovanjima pružala odlične partije.

“Nije isključeno da nijanse odluče pobjednika, što znači da će prevagnuti bolja koncentracija i raspoloženje napadača da uvećaju gol količnik na listi strijelaca. Zato mi ne krijemo strategiju, naprotiv od prvog minuta nastojaćemo da težište igre prebacimo na polovinu domaćina i držimo se pravila daje napad najbolja odbrana”, dodao je Nedović, koji će konačno moći da računa na sve potencijalne kandidate za prvi tim.

Send this to a friend