Fudbal Baraž

Titograd na mukama, Bokelj blizu čuda

Titograd za razliku od prvenstvenih mečeva nije želio da rizikuje u baražu Zoran Govedarica u startnih 11 stavio je i Adrovića i Merdovića, uz sve boljeg Bojovića, pa se činilo da je najjači tim spreman za akciju.

Međutim, ,,romantičari” su razočarali i porazom dodatno zakomplikovali put do cilja.

“Ovo je samo prvo poluvrijeme. Očekuje nas revanš u kojem ćemo dati sve od sebe da anuliramo prednost Bokelja. Primili smo gol nakon kiksa, a u baražu se greške ne praštaju. Nijesmo djelovali kako smo očekivali, imali smo neke pokušaje, šut Novovića, dobru šansu Muzurovića, ali je golman Radović zaista dobro intervenisao. Međutim, nema mnogo vremena, odmah se okrećemo drugom meču u kojem je potrebna reakcija”, rekao je Mileta Radulović, trener golmana podgoričkog tima.

Bokelj je na Stari aerodrom stigao sa umjerenim ambicijama. Kotorani su bili svjesni da će biti teško, jer osim što na posljednja četiri meča nijesu slavili (dva poraza od Lovćena i Jezera, te dva remija protiv Arsenala i Drezge) imali su i mno go kadrovskih problema. Slavoljub Bubanja nije mogao da računa na oba beka (Banićević i Čavor), Stevović iako nedovoljno oporavljen je zaigrao, a roviti Sekulović ušao u samom finišu, dok je glavna napadačka opcija Igor Poček bio van kombinacije zbog kartona.

Ali i pored svega, Kotorani nijesu došli sa bunkerom stigli su u Podgoricu da igraju hrabro i da nakon transformacije po osvojenoj lopti ugroze rivala. I u tome su uspjeli već u 18. minutu, ali su do kraja mogli stići i do makar još jednog gola, čime bi bili još bliži senzaciji.

“Vjerovali smo u sebe. Cijele sezone igrali smo da bi stigli do baraža i sada kada je to ispunjeno normalno da imamo ogroman motiv da se predstavimo u što boljem svjetlu. Titograd ima dosta dobrih igrača, igrao je jače utakmice i naravno da je favorit i prije i sada bez obzira na naš trijumf. Ali sve što je šef zamislio nastojali smo da taktički sprovedemo u djelo. Bilo je i dobrih i loših stvari, ali svakako da nam ova pobjeda uliva optimizam i daje još veći motiv pred revanš”, kazao je Matija Vujović, čiji nastup je takođe bio pod znakom pitanja zbog povrede, a koji je u nastavku pokazao o kakvom igraču je riječ.

Bokelj sada dijeli 90 minuta meča u Kotoru do istine da pokuša da napravi iznenađenje i kruniše sezonu.

“Titograd je favorit, ali sigurno je da ćemo dati sve od sebe da pružimo dobar otpor i da se hrabro suprotstavimo. Imamo minimalnu prednost, koja samo donosi dodatni motiv, tako da nema euforije, svjesni smo da nas čeka još paklenih 90 minuta”, objasnio je Vujović

Send this to a friend