Fudbal

Utorak je dan D za crvene dame, selektor priželjkuje pobjedu

foto: FSCG

Ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore u utorak od 18 sati protiv selekcije Malte igra posljednji meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Izabranice Mirka Marića očekuje najvažniji duel u ovom takmičarskom ciklusu, vjerovatno i najvažniji u istoriji crnogorskog ženskog fudbala – pobjeda u duelu sa selekcijom Malte, uz neuspjeh Bosne na gostovanju Azerbejdžanu, donijela bi našim najboljim fudbalerkama plasman u baraž za Mundijal koji se održava u Australiji i Novom Zelandu.

Želja crnogorskih fudbalerki na startu ovog ciklusa bila je da osvoje prvi bod, a u posljednjih 90 minuta dočekuju sa upisanih ostvarene tri pobjede i devet bodova, čime su stvorile priliku da se u posljednjem kolu bore za drugo mjesto na tabeli i istorijski uspjeh.

„Mi prije svega moramo da se koncentrišemo na našu utakmicu, to sam naglasio djevojkama. Ne možemo da razmišljamo o utakmici u Azerbejdžanu. Ono što sam ranije i rekao, ponavljam – bilo bi lijepo da ovu priču završimo onako kako smo je i počeli, dakle pobjedom. Počeli smo pobjedom nad Bosnom, bilo bi sjajno da sve zaokružimo osvajanjem tri boda protiv Malte, a to neće biti nimalo lako“, rekao je selektor Marić.

Crna Gora je jednu od tri pobjede ostvarila na Malti, slavila je 2:0. Bila je, međutim, u najjačem sastavu – sa Slađanom Bulatović i Armisom Kuč, na koje Marić nije mogao da računa u završnim mečevima. Nema ni Anđele Tošković i Nađe Stanović.

Send this to a friend