Fudbal

Varvari pred meč odluke: Plavo-bijela Podgorice, probudi se

Navijači Budućnosti, popularni Varvari pozvali su pristalice podgoričkog kluba n sjutrašnju odlučujuću utakmicu domaćeg prvenstva protiv Mladosti.

Klub sa stadiona pod Goricom će u slučaju da ne izgubi na svom terenu od zvaničnog prvaka izvjesno osvojiti titulu jer će mu u posljednjem kolu trebati pobjeda protiv najslabijeg tima u ligi Jedinstva.

“Rijetki su trenuci u našem gradu kada se uspavani fudbalski duh istog budi. Posljednje buđenje fudbalske Podgorice desilo se protiv Genka kada je grad kao nekad bio u ekstazi, tribine su prenosile plavo bijelu emociju širom grad,a a danima nakon toga aura Budućnosti lebdila je nad Podgoricom. I onda je nestala. Nepravedno jer je naša Budućnost tih pola godine igrala najljepši fudbal ne samo u Crnoj Gori vec i šire.
Uz pad forme pojavili su se i dežurni kritičari, ali opet i kritike su melem za dušu samo kad nema ravnodušnosti i tišnie koja cijepa dušu i uši.
Gradski derbi protiv Mladosti je dan za buđenje gore pomenutog duha. Našeg, plavo bijelog duha odraslog na našem asfaltu koji je nepravedno zapostavljen !
Vrijeme je da grad pokaže dušu još jednom, da udahnemo plavo bijelo u plućima i da svi zajedno – znači i ti- budemo jedno ! U subotu svi na stadion zbog nečeg što je iznad svih nas. Zbog kluba. Zbog naših boja. Zbog imena. Zbog grada !
Jer grad je živ sve dok ima onih koji dišu za njega, a plavo – bijela porodica nema drugi dom !
Za titulu ! Još jednu u nizu mnogih koje slijede !
Dračani, Briječani, Momišani, Starovarošani, Baston, Pejton, Lepa Kata, Tuški put, Pobrežje, Zabjelčani, Dahna, Stari Aerodrom, Koničari, Masline, Zlatica, Murtovina, Zagoričani, Centar, Prekomoračani, Malo Brdo, Blok 5 i 6, Tološani, Donja i Gornja Gorica…SVI NA STADION!”, stoji u saopštenju navijačke grupe Varvari.

Utakmica Budućnost-Mladost odigraće se sjutra od 17.30, a kompletan prihod biće uplaćen fondaciji “Ognjen Rakočević”.

Send this to a friend