Fudbal

Velikani zainteresovani za crnogorski tandem

foto: FSCG

Crnogorski reprezentativci Stefan Savić i Adam Marušić mogli bi u januaru da promijene sredinu. Za Savića su zainteresovana dva kluba iz Italije i jedan iz Engleske.

Iako im odlično ide u Seriji (šest bodova više od Napolija) i Ligi šampiona (sve tri pobjede), u Juventusu razmišljaju o novim pojačanjima, a među potencijalnim kandidatima za dolazak u Torino je defanzivac Atletiko Madrida, objavio je calciomercato.com.

Crnogorski štoper se nedavno vratio na teren nakon pauze zbog povrede koju je doživio 10. septembra u dresu reprezentacije u Ligi nacija i trenutno nije prvi izbor Dijega Simeona na štoperskim pozicijama. To bi, navode Italijani, želio da iskoristi Juve i angažuje igrača koji je 2015. u transferu vrijednom 10 miliona potpisao za ,,kolćonerose”. Međutim, ne razmišlja tako samo ,,stara dama”. Za Savića je zainteresovan i Milan, kojem su potrebna pojaćanja kako bi postao ozbiljniji konkurent u borbi za mjesto koje vodi u Ligu šampiona. Ukoliko Juve ili Milan pošalju zadovoljavajužu ponudu na adresu Atletika i Savića, bio bi to povratak dvadesetsedmogodišnjeg Mojkovčanina u Seriju A, gdje je od 2012. do 2015. nastupao za Fiorentinu. U Firencu je tada došao iz Mančester sitija, kojeg BeIN Sports takođe dovodi u vezu sa štoperom našeg nacionalnog tima.

Nekadašnji fudbaler BSK Borce i Partizana bio je clan ,,građana” u sezoni 2011/12, odigravši 12 utakmica u osvajanju Premijer lige. Navodno, Pep Gvardiola vjeruje da bi naš as znatno pojaćao konkurenciju u centralnom dijelu odbrane, ali realnija je mogućnost da se Savić vrati u Italiju, ako do transfera iz Atletika uopšte i dođe.

U Englesku bi zato mogao Adam Marušić (26), igrač koji u Laciju pokriva desnu stranu terena. U Rim je stigao ljeta 2017. iz belgijskog Ostendea i odigrao sjajno prošlu sezonu, u kojoj je tim Simonea Inzagija u posljednjem kolu ostao bez plasmana u Ligu šampiona. ,,Nebo-plavi” ove takmičarske godine igraju slabije, izgubili su sve duele sa jačim rivalima u Seriji A, ali je Marušić ostao interesantan velikanima. Na njega su oko bacilli Liverpul i Totenhem, a planove bi mogla da im pokvari Borusija iz Dortmunda.

Send this to a friend